A HashKey lett a világ első szabályozott kriptotőzsdéje

spot_img

Május végén jelentette be a hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság (SFC), hogy júniustól kezdődően lehetővé teszi a lakossági befektetők számára, hogy bizonyos kriptovalutákkal kereskedjenek regisztrált kereskedési platformokon. 

A bejelentés óta egyetlen olyan kripto kereskedési platformot sem kapott eddig engedélyt az SFC-től, amely lakossági befektetőknek nyújthatna szabályozott módon kriptos szolgáltatásokat. A hét elején azonban a HashKey nyilvánosságra hozta, hogy Hongkong első teljesen engedélyezett és szabályozott kriptotőzsdéje lett, amely ezentúl nyitva áll a lakossági ügyfelek számára.

Kapcsolódó cikkünk:

Eddig két hongkongi tőzsde nyújtott be kérelmet még augusztus elején az SFC-hez, a HashKey és az OSL, amelyek közül eddig csak a Hashkey kapott engedélyt a lakossági ügyfélkör kiszolgálására. A HashKey egyébként eddig is nyújtott kriptos szolgáltatásokat üzleti ügyfélkörnek. 

A lakossági befektetők számára a két legnagyobb kriptovaluta érhető el (BTC, ETH) amerikai dollár ellenében (BTC/USD, ETH/USD), míg a származékos termékek nem engedélyezettek. A BTC és ETH USDT és USDC ellenében is elérhető, valamint a két stabilcoint egymás között is lehet váltani. Hongkongi dollár párokkal, a váltó tájékoztatása alapján, két héten belül indulhat el a kereskedés.

Ezt is olvasd el:

Tavaly októberben Hongkong bejelentette, hogy jelentős erőfeszítéseket tesz virtuális eszköziparának fejlesztése érdekében, azzal a céllal, hogy a kriptos vállalkozásokat visszacsábítsa a városba, és globális kriptoközponttá váljon. A következő hónapokban a város olyan kriptobarát szabályozási feltételeket fogalmazott meg, amelyek lehetővé tették a kriptotőzsdék számára, hogy lakossági ügyfelek szolgálhassanak ki, feltéve, ha rendelkeznek az SFC által kiadott engedéllyel.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Hongkong igent mond a kriptokereskedelemre

/south china morning post, cryptonomist, hashkey/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img