Csődöt jelentett a Genesis

spot_img

Péntek hajnalban csődvédelmi eljárást kért maga ellen a Genesis.

Az egyik legnagyobb kriptós hitelező és befektető céget a tavalyi év két, az egész iparágat megrázó összeomlása kényszerítette térdre. A Three Arrows Capital befektetési alap csődje több mint 2 milliárd dolláros, a második legnagyobb kripto tőzsde, az FTX bedőlése pedig több mint egymilliárd dolláros kárt okozott számukra. Ez utóbbi következményeként elvesztették az amerikai Gemini tőzsde több mint 300 000 felhasználójának pénzét is, mintegy 900 millió dollár értékben.

A Gemini mellett az alábbi kriptós cégek, alapok és projektek bíztak még nagyobb összeget, és így ragadtak bent említésre méltó kitettséggel a Genesisben.

• Mirana (Bybit): $151m
• Moonalpha (Babel Finance): $150m
• Coincident Cap: $110m
• Decentraland: $55m
• VanEck: $53m
• Abra: $30m
• Cumberland: $18m
• Stellar Foundation: $13m

A Genesis csődje kapcsán a legnagyobb bizonytalanságot az okozza, hogy a Genesis anyacége a Digital Currency Group (DCG), aminek egy másik vállalkozása (Grayscale) egy 635 000 bitcoint kezelő befektetési alap. Sokan attól tartanak, hogy a most induló folyamat valamilyen módon ennek a BTC mennyiségnek az eladására kényszerítheti a DCG-t.

De ugyancsak a vélhetően pénzszűkében lévő DCG birtokolja a jól ismert kriptós hírportált, a Coindesket is, amelyért már be is jelentkezett a Cardano (ADA) vezetője. Charles Hoskinson 200 millió dollárt fizetne az oldalért, amit közösségi médiás elemekkel bővítene.

A bitcoin árfolyama a cikk írásának pillanatáig még csak egy enyhébb, 200 dolláros eséssel reagált a Genesis csődjének bejelentésére.

BTC: 2021, 2022, 2023

Aki babonás, annak érdemes szorítania, hogy ez így is maradjon, ugyanis az előttünk álló napok mostanában nem tartoztak a bitcoin szerencsésebb időszakai közé. A BTC 2021-ben és 2022-ben is több mint 10%-os eséssel zárt január 21-én, így hamarosan kiderül, hogy harmadszor is fog-e rajtunk a 21-i átok.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img