45 millió dollár büntetést fizet a Nexo

spot_img

Már korábban is megvádolta a SEC a Nexo-t azzal, hogy elmulasztotta regisztrálni lakossági kamatozó tárca termékét az USA-ban, amit 2020 júniusától kezdődően kínált az amerikai befektetőknek. A szabályozó hatóság szerint, a Nexo Earn Interest terméke egy olyan értékpapír volt, amely nem mentesülhet a szövetségi értékpapírtörvények alól.

A Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet január 19-i sajtóközleménye szerint ez ügyben megállapodott a Nexo-val. A nem regisztrált termék forgalmazása miatt a cég 22,5 millió dolláros bírságot fizet a tőzsdefelügyeletnek és még további 22,5 millió dollárt, hogy el tudjon számolni számos állam szabályozói díjaival is.

Gary Gensler, a SEC elnöke így nyilatkozott az eset kapcsán: “Az állami irányelveknek való megfelelés nem választás kérdése. Ha egyes kriptovállalatok nem teljesítik az előírásokat, továbbra is a törvényi előírásokat követjük, hogy felelősségre vonhassuk őket. Ebben az esetben a Nexo beszünteti a nem bejegyzett hitelezési termékét minden egyesült államokbeli befektető számára.”

A megállapodás értelmében a Nexo-nak a pénzbüntetésen felül le kell állítania a kamatozó tárcaszolgáltatásit az Egyesült Államok befektetői számára és nem fogadhatnak új ügyfeleket. A SEC az eset kapcsán azt is figyelembe vette, hogy a Nexo 2022 decemberében elhagyta az Egyesült Államokat szabályozási bizonytalanságokra hivatkozva és még korábban, 2022 februárban leállította kamatozó szolgáltatásait az észak-amerikai országban.

A SEC rendelkezéséről pozitívan nyilatkozott a Nexo. A kriptohitelező „végső mérföldkőnek számító határozatnaknevezte az eredményt. Hangsúlyozta, hogy a megállapodás csak a kamatozó termékére vonatkozik és nem hivatkozik csalásra vagy félrevezető magatartásra. Blogbejegyzésében a cég azt is megjegyzi, hogy ezzel az egyezséggel végre lezárulhat a Nexo ügyében folytatott többéves vizsgálat.

“Elégedettek vagyunk ezzel a határozattal, amely egyértelműen véget vet a Nexo és az Egyesült Államok körüli összes spekulációnak” – nyilatkozta Antoni Trencsev, a Nexo társalapítója.

A Nexo ellen a múlt héten, a bulgár hatóságok is feljelentést tettek pénzmosás, pénzügyi bűncselekmény, engedély nélküli banki tevékenység és számítógépes csalás gyanújával, valamint a cég szófiai irodájában razziáztak

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Nyomozás indult egy kriptovalutákkal foglalkozó céggel szemben

/nexo, sec, cryptoslate, theblock, coindesk, blockworks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img