NFT-sítik a futballlabdát a Socios-nál

spot_img

A Socios.com, a vezető futballszurkolói hűségrendszer ezentúl lehetőséget kínál a rajongóknak, hogy NFT-ként begyűjtsék azokat a labdákat, amikkel egy adott meccsen gólt szereztek. Az első ilyen tárgyakat a január 18-án megrendezett AC Milan-Inter Milan Szuperkupa-döntő mérkőzésen mutatták be.

A Socios.com-al társult csapatok mérkőzései során minden egyes gólt szerzett labdát a mérkőzés játékvezetői félretesznek, és később egy NFC chippel látnak el, amely hitelesítési igazolásként szolgál. Ezután a szurkolók számára NFT formában elérhető lesz, hogy egy aukción való részvétellel megnyerjék azt.

A labdára vonatkozó adatok a Chiliz blokkláncán lesznek rögzítve, így bárki nyomon követheti a labda tulajdonjogának alakulását.

A részvétel feltételei egyszerűek: szükséged van egy Socios.com fiókra, valamint 100 darab AC Milan vagy Inter Milan szurkolói tokenre, hogy részt vehess az egyes meccseken szerzett labdák árverésén. Emellett 600 000 SSU tokenre is szükséged lesz a szurkolói jutalom beváltásához. Az árverés egy ún. fordított aukcióban zajlik, ami azt jelenti, hogy egy meghatározott számú SSU-n indul a licit, amelyet aztán 5 percenként 25 000 SSU-val csökkentenek.

Az SSU a Socios.com natív, nem cserélhető tokenje, amelyet a felhasználók az alkalmazással való interakció révén szerezhetnek. Olyan feladatok elvégzése után kaphatnak SSU-t, mint az alkalmazás letöltése, a fiók létrehozása, a meccseredmények előrejelzése, szavazások és a platformmal való más interakció

A szurkolói tokenek a Binance-en is kereskedhetőek. Az AC Milan tokenét például itt találod.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img