Kiderült, kié az ötödik legnagyobb Ethereum tárca

spot_img

Kiderült, hogy a Robinhood, az egyik legnépszerűbb amerikai fintech cég a birtokosa a világ ötödik legnagyobb Ethereum tárcájának.

Az Arkham Intelligence nevű blokklánc elemző vállalat jelentése szerint a Robinhood 1,72 millió ETH-t birtokol, ami írásunk idején közel 2,92 milliárd dollárt ér.

Az Arkham Intelligence nemrég a Bitcoin terén is “leleplezte” a Robinhood-ot: őket azonosították a világ harmadik legnagyobb Bitcoin tárca tulajdonosaként, amely 122 224 BTC-t tartalmaz, ami közel 3,32 milliárd dollárt ér.

A jelentés megjegyzi, hogy az ETH mellett a Robinhood tárcája tartalmaz SHIB-et (276,82 millió dollár értékben), LINK-et (29,98 millió dollár), AVAX-ot (29,66 millió dollár), COMP-ot (19 millió dollár), UNI-t (8,16 millió dollár), AAVE-ot (6,16 millió dollár) és USDC-t (6,16 millió dollár). Ezeken kívül kisebb kriptopénzekből is további 5,14 millió dollár értékben tart a vállalat. A Robinhood altcoin gyűjteményének összértéke ezen a tárcán közel 374 millió dollár.

Mivel az amerikai tőzsdefelügyelet megköveteli, hogy a Robinhood a userek egyenlegeit 1:1 arányban fedezze, ezek a pénzek a Robinhood által a felhasználók védelmére tartott alap részei.

A fenti képen a Robinhood-ot megelőző négy legnagyobb tárca listája látható.

A Beacon Chain Deposit Contract egy okos szerződés, amelyet az Ethereum használt a proof-of-stake-re váltás során, amely egy sikeres proof-of-work és proof-of-stake összeolvadási fázissal zárult 2022 őszén. Az Ethereum tulajdonosok ezen a címen tudták letétbe helyezni saját ETH-ikat, hogy jutalmakat szerezzenek. Ugyanebbe az okos szerződésbe került sok nagy tőzsde felhasználóinak tőkéje is, mivel azokon minimális összeggel is tudtak beszállni a stakelésbe.

A Wrapped ETH (WETH) egy másik óriási okos szerződés. Mivel az ETH maga nem egy ERC-20 token, ami megnehezíti a használatát a DeFi alkalmazásokban, ezért a fejlesztők úgy döntöttek, hogy megalkotnak egy módot az Ethereum „becsomagolására”, hogy az egy ERC-20 token legyen. Ez lehetővé teszi a becsomagolt (angolul wrapped) ETH-k felhasználását az alkalmazásokban. Az árfolyamban nincs különbség a rendes ETH-hoz képest, attól csak funkcionalitásábán tér el.

Sokak szerint Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója és Charles Hoskinson Cardano alapító is felfér a legnagyobb ETH holderek listájára, az ő tárcáikat azonban nehezebb azonosítani és saját bevallásuk szerint is rengeteg tárcára van szétosztva vagyonuk. Buterin például egyik ismert címén 240 000 ETH-t tart, miután közel 2 évvel ezelőtt 320 000-et küldött át egy másuk tárcájából.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img