Bitcoin ETF: a Bloomberg szakértői szerint 90%, hogy januárig meglesz az engedély

spot_img

Az amerikai tőzsdefelügyelet a péntek éjféli határidőig sem nyújtott be fellebbezést a Grayscale ellen, vagyis a szervezet ezúttal sem tudta a bíróság előtt megindokolni egy Bitcoin ETF indítását elutasító korábbi határozatát.

A Bloomberg ETF szakértői szerint ezzel újra megkezdődhetnek az ETF indításával kapcsolatos egyeztetések a Grayscale befektetési alap és a hatóság emberei között, amire véleményük szerint akár már ezen a héten sor kerülhet. Ugyancsak kiemeleték, hogy az elmúlt napokban több más Bitcoin ETF indításért folyamodó alap is kiegészítéseket csatolt a jelenleg is elbírálás alatt álló beadványaihoz, amire a szakértők szerint általában akkor szokott sor kerülni, amikor a hatóság további információkat kér és az utolsó részleteket is tisztázni akarja, mielőtt engedélyt ad egy ETF indulására.

A Bloomberg cikke szerint szakértőik jelenleg 90%-ra teszik annak az esélyét, hogy a tőzsdefelügyelet a következő törvények által megszabott határidőig (január 15-ig) engedélyezni fogja a Bitcoin spot ETF-ek indulását. Ezzel ismét kezdetét vette a találgatás, hogy számíthatunk-e egy ETF narratívára épülő emelkedésre az addig hátrelévő 2 hónap során.

Elemzők szerint ennek legbíztatóbb előjelét a 28 600 dolláros technikai zóna ismételt áttörése jelentené. A 2021 és 22-es évek legmeghatározóbb régióját a tavaszi és nyári emelkedések során nem sikerült hosszabb időre magunk mögött hagyni, a bikákat viszont egyre jobban szorítja az idő, hogy ha még az ETF januárra becsült elfogadása előtt sort akarnak keríteni egy harmadik próbálkozásra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img