Kriptopénzügyek | központban az FTX per tárgyalása

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

Az izraeli hatóságok kérésére a Binance több olyan fiókot is felfüggesztett, amit a Hamász adományok gyűjtésére használhatott. A csoporthoz egyes blokklánc elemzők szerint 7, mások szerint 43 millió dollárnyi kripto utalás érkezett az elmúlt évek során.

FTX

Az FTX-per harmadik és negyedik tárgyalási napjának főszereplője az FTX társalapító Gary Wang volt, akiről korábban nem sokat lehetett tudni. Wangnek nem voltak közösségi oldalai, fényképet sem lehetett fellelni róla az interneten, ezért sokan azt is megkérdőjelezték, hogy a hivatalos FTX dokumentumokban szereplő név egyáltalán valós személyt takar.

Bitstamp

A 2011-ben alapított Bitstamp a legrégebb óta működő kripto tőzsde, aminek igazgatója egy interjúban árulta el, hogy jelenleg 3 nagy európai bankkal tárgyalnak a kripto támogatás bevezetéséről.

3commas

Egy éven belül másodszor törték fel a legnépszerűbb kripto kereskedés automatizáló szolgáltatást, amin keresztül akár napi 20 milliárd dollár értékű kriptót is megforgatnak a kereskedők. A 3commas bejegyzése szerint több felhasználó is jogosulatlan hozzáférésről tájékoztatta őket, amire minden esetben azután került sor, hogy jelszó visszaállítást (Password Reset) kérvényeztek a fiókjukhoz.

Trezor

A csütörtökön kezdődő Bitcoin Amsterdam 2023 rendezvényen mutatta be a csehországi székhellyel rendelkező Trezor vadonatúj hardver kriptotárcáját, a Trezor Safe 3-at, amely több mint 7000 kriptovalutát támogat. A cég kiemelte, hogy az új tárca bevezetése fontos mérföldkő a Trezor belépő szintű hardver tárcák kínálatában.

Piaci zanza

  • A kripto piac 2022-es összeomlására három nagyobb hullámban került sor. A kisbefektetők számára több tízmilliárd dolláros veszteséget okozó lavinát a Terra Luna bedőlése indította el, amit a Three Arrows Capital és a Celsius bukása, majd az FTX összeomlása követett. Mindegyik esetben kiderült, hogy a történtekben nem csak a piaci körülmények játszottak szerepet. Az érintett cégek vezetői hazudtak a befektetőiknek és törvénytelen módon, vagy személyes céljaikra használták fel az ügyfelek és felhasználók által rájuk bízott kripto vagyont.
  • Az OpenTrade blokklánc alapú hitelezési és hozamtermelő platform néhány napja vezetett be egy tokenizált amerikai kincstárjegy poolt. A pool ajánlatait egyéni befektetők, szabályozott intézmények, cégek, pénzügyi alapok és decentralizált autonóm szervezetek vehetik igénybe, valamint harmadik fél is integrálhatja az OpenTrade poolját és működtetheti saját hozamkínálatával együtt.
  • A Grayscale Investments a NYSE Arca-val közösen az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyását kéri, hogy a Grayscale Ethereum Trust-ot (ETHE) egy spot Ethereum tőzsdén kereskedett alappá (ETF) alakíthassák át. A Grayscale Ethereum Trust a világ legnagyobb ethereum befektetési terméke, közel 5 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal.
  • Az amerikai bankóriás, a JPMorgan saját blokklánc alapú tokenizációs alkalmazása, a Tokenized Collateral Network (TCN) október 11-én debütált – írja a Bloomberg. A TCN-nel történő első kereskedést a BlackRock vagyonkezelő óriáscég számára bonyolították le.
  • Néhány napja lépett életbe a sok olvasónkat érintő brit kripto szabályozás. Az új törvénnyel bezárultak azok a kiskapuk, amiket korábban több kriptós cég is kihasznált, a szabályszegők pedig ezek után komoly büntetésekre számíthatnak.
  • Az amerikai tőzsdefelügyelet augusztusban elvesztett egy Bitcoin ETF engedélyezésseel kapcsolatos peres eljárást, ami ellen ma éjfélig nyújthat be fellebbezést. Ha ezt nem teszi meg, akkor nem tehet mást, mint hogy engedélyezi a befektetési termék indulását.
  • Ez történt tegnap: androidos tárcával jelentkezik az Uniswap, CBDC-k tokenizálását tette lehetővé a Mastercard.

Kripto Akadémia kisokos

A főbb Bitcoin skálázási megoldások közé tartozik a Lightning Network, a Rootstock, a Stacks, a Liquid Network. Ezek a Layer-2 megoldások mindegyike további értéket biztosít a Bitcoin hálózat számára, és elősegítheti a Bitcoin ökoszisztéma szélesebb körű elfogadását. A továbbiakban ezeket a megoldásokat nézzük meg alaposabban. Előző cikkünkben a Lightning Network-öt és a Rootstock megoldását néztük át. Befejező harmadik részünkben a Stacks és a Liquid Network-ről lesz szó.

Melyek azok a Bitcoin Layer-2 megoldások – 3. rész

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img