Sikeresen debütált a JPMorgan tokenizációs platformja

spot_img

Az amerikai bankóriás, a JPMorgan saját blokklánc alapú tokenizációs alkalmazása, a Tokenized Collateral Network (TCN) a mai napon, október 11-én debütált – írja a Bloomberg. A TCN-nel történő első kereskedést a BlackRock vagyonkezelő óriáscég számára bonyolították le.

A Tokenized Collateral Network (TCN) egy olyan platform, amely lehetővé teszi a befektetők számára az eszközök fedezetként való felhasználását. A blokklánc technológia segítségével a befektetők a mögöttes főkönyvekben lévő eszközök mozgatása nélkül ruházhatják át a biztosíték tulajdonjogát.

A platform által végrehajtott első kereskedés során a BlackRock egyik pénzpiaci alap részvényeit tokenizálták, amelyeket aztán a Barclays banknak továbbítottak a két vállalat közötti tőzsdén kívüli (OTC) származtatott ügylet biztosítékaként. A bankóriás szerint a decentralizált technológia használata gyorsabbá, biztonságosabbá és hatékonyabbá tette ezt a folyamatot.

A TCN első belső tesztjét a JPMorgan még 2022 májusában hajtotta végre. A TCN-t azért hozták létre, hogy a hagyományos elszámolási folyamatokat a blokkláncra tudják kiterjeszteni. A platform továbbá lehetővé teszi a tokenizált hagyományos eszközök létrehozását, átruházását és elszámolását is és szinte azonnal véghez lehet vinni a fedezetek mozgatását.

Kapcsolódó cikkünk:

Az amerikai bankóriás jelenleg is aktívan részt vesz több különböző blokklánc- és kriptovaluta központú szolgáltatások tesztelésében és bevezetésében. A bank még idén nyáron, júniusban szintén egy blokklánc alapú megoldást használt az indiai bankokkal folytatott ügyletek elszámolásához.

A JPMorgan egy JPM Coin nevű blokklánc alapú rendszer is működtet a nagykereskedelmi ügyfelek számára fenntartva, dollár- és euróalapú fizetések végrehajtására. A bank mintegy 300 milliárd dollárnyi átutalást dolgozott fel így eddig a kezdetek óta. Stabilcoinként a JPM Coin az amerikai dollárhoz van kötve, ami kulcsfontosságú stabilitást biztosít a JPMorgan nagykereskedelmi fizetési üzletágán belüli nagymértékű tranzakciókhoz.

Az alapok tokenizálása egyre növekvő tendencia a hagyományos alapok, alapkezelők és vagyonkezelők körében. Az olyan nagy pénzügyi intézmények, mint a Franklin Templeton, a KKR és a Hamilton Lane szintén tokenizált alapok indítását tervezi a közeljövőben.

Ha kriptovalutát vásárolnál, akár bitcoint vagy ethereumot, a Binance felületén ezt egyszerűen meg tudod tenni. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Tokenizált pénzpiaci alapot indít az UBS

/bloomberg, cointelegraph, coindesk, jpmorgen/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img