Bitcoinbányászati jelentést tett közzé a JPMorgan

spot_img

Nemrég készült kutatási jelentésében a JPMorgan kijelentette, hogy a bitcoinbányászat kritikus fordulóponthoz érkezett. A JPMorgan elemzői szerint egy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyása potenciálisan rallyt válthat ki a rekord magas hashráta, hálózati nehézség és a közelgő bitcoin blokkjutalom felezés ellenére, ami hatással lehet az iparág bevételeire és jövedelmezőségére.

A bank azokat a bányászcégeket részesíti előnyben, amelyek a legjobb relatív értéket kínálják a “meglévő vállalati hashrátájuk, működési hatékonyságuk, energiaszerződéseik, finanszírozott növekedési terveik és likviditásuk tekintetében” – írják a JPMorgan elemzői Reginald Smith és Charles Pearce.

Kapcsolódó cikkünk:

Az elemzők öt nagyobb bitcoinbányászt emelnek ki: a Riot Platforms-t (RIOT), a Marathon Digital-t (MARA), a Cipher Mining-ot (CIFR), az Iris Energy-t és a CleanSpark-ot (CLSK). Az észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányászok közül a CleanSpark a JPMorgan kedvenc választottja a méretarány, a növekedési potenciál, az energiaköltségek és a relatív érték egyensúlya miatt.

“Úgy gondoljuk, hogy a CLSK a legjobb választásunk. A bányász a méretarány, a növekedési potenciál, az energiaköltségek és a relatív érték legjobb egyensúlyát kínálja.”

Bár a Marathon Digital számít az egyik legnagyobb bitcoinbányásznak, ugyanakkor a legmagasabb energiaköltségekkel és a legalacsonyabb árréssel rendelkezik a bankóriás szerint. A jelentés alapján a Cipher Mining is kecsegtető tulajdonságokkal rendelkezik, azonban növekedése korlátozott, annak ellenére, hogy a bitcoinbányászok között a legalacsonyabb energiaköltségekkel rendelkezik.

A négy évenként bekövetkező bitcoin felezés óriási jelentőségű, a 2024 második negyedévében várható blokkjutalom felére csökkenése hatalmas befolyásoló tényezővel bír a bányászat jövedelmezőségére nézve. A bank becslése alapján a hálózati hashráta 20%-át is veszélyezteti a felezés, mivel a kevésbé hatékony bányász eszközöket kénytelenek lesznek lekapcsolni a bányászok. (Ez alapján akár 80 EH/s-al is csökkenhet a globális hálózati hashráta.)

Részlet a JPMorgan jelentéséből

A várható közel négy éves blokkjutalom lehetőség amerikai dollárban kifejezett értéke alapján óriási üzlet a bitcoinbányászat még mindig. Ebben a ciklusban úgy néz ki 2021 áprilisában tetőzött 71 milliárd dollárral, jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 14 és 25 milliárd dollár között mozog.

Ha kriptovalutát vásárolnál, akár bitcoint vagy ethereumot, a Binance felületén ezt egyszerűen meg tudod tenni. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Augusztus havi bitcoinbányász teljesítmények

/coindesk, beincrypto, JPMorgan/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img