Ez történt tegnap | androidos tárcával jelentkezik az Uniswap

spot_img
CBDC-k tokenizálása a Mastercard megoldásával

A Mastercard kifejlesztett egy olyan megoldást, amely lehetővé teszi a CBDC-k tokenizálását akár több blokkláncra is. Ezzel a technológiával gyakorlatilag különböző CBDC-et tudnak integrálni több blokklánc hálózatba is. A technológia célja, hogy megkönnyítse a CBDC-k tokenizálását vagy “csomagolását” a fogyasztói kényelem és a tranzakciós biztonság növelése érdekében.

A Mastercard új megoldását a Cuscal-lal és a Mintable-lel együttműködve fejlesztették ki, valamint az Ausztrál Központi Bank (RBA) és a Digitális Pénzügyi Kooperatív Kutatóközpont (DFCRC) kísérleti CBDC projektjének keretein belül tesztelték. Az RBA DFCRC-vel folytatott kísérleti projektjének célja a CBDC különféle alkalmazásainak vizsgálata Ausztráliában azáltal, hogy új fizetési és elszámolási megoldásokat kínálhasson az ország lakosai és vállalkozásai számára.

A folyamat nagyon egyszerű: a rendszer azt biztosítja, hogy egy adott CBDC összeget “zároljanak” az RBA platformján, majd ezt követően azonos mennyiségű becsomagolt CBDC tokent mintelnek az Ethereumon, biztosítva ezzel egyben a blokkláncok közötti interoperabilitást (átjárhatóságot).

Az Uniswap Ethereum pénztárcát indít Androidon

Az Uniswap bétaverzióban elindított tárcája többek között automatikus váltást kínál a mainnet és a Layer-2 hálózatok között. A vezető decentralizált tőzsde tárcája még hónapokkal ezelőtt jelent meg az Apple iOS platformján. Mivel a tárca még bétaverzióban van, az Uniswap a kripto közösségből vár tesztelőket. Hivatalos X felületén közzétett információk alapján, eddig több mint 35000-en iratkoztak fel a várólistára.

Az Uniswap blogbejegyzése szerint az újonnan bemutatott pénztárca egy sor olyan funkcióval rendelkezik, amely megkönnyíti a mindennapos swapokat és bridgelést. Két blokklánc közötti bridge a másodperc töredéke alatt fog végbe menni úgy, hogy a felhasználónak nem kell váltania manuálisan a láncok között. A swapok gyorsan és “verhetetlen” áron fognak végbe menni. A mobiltárca swapjai alapértelmezés szerint egy privát tranzakciós poolt fognak használni, swap védelemmel ellátva átláthatóan. 

Új fizetési megoldással bővült a Metamask

A népszerű Ethereum és multicoin pénztárca, a MetaMask, október 11-én jelentette be a Stripe fizetési lehetőség támogatását. Ezzel a fizetési megoldással az amerikai ügyfelek számára is elérhetővé vált az amerikai dollárral történő kriptovaluta vásárlás. A Stripe rámpájához a MetaMask mobilalkalmazásán, a böngészőbővítményen és a MetaMask Portfolio dappon keresztül lehet hozzáférni.

A MetaMask-on az alábbi fizetési megoldások érhetőek el euró ellenében: a Transak, a MoonPay, a Sardine, a Banxa, az Onramp.money, a Ramp és a Mercuryo. A MetaMask több mint 30 millió felhasználót szolgál ki, és közel 17000 Web3 szolgáltatáshoz biztosít kapcsolatot. A pénztárca az Ethereum hálózatot (ETH) és a vele kompatibilis hálózatokat és tokeneket támogatja, ahogyan azt az #airdrop szobánkban nyomon követheted.

2024 júliusában indulhat a digitális japán jen

A japán székhelyű DeCurret Holdings digitális valuta és elektronikus fizetési cég egy fehér könyvet tett közzé kriptovaluta projektjéről a DCJPY-ről, amelyet 2024 júliusában tervez elindítani. A DCJPY vezető kibocsátója a japán Aozora Bank lesz és japán jenben elhelyezett betétek fogják fedezni. A DeCurret arról számolt be, hogy a DCJPY hálózatnak körülbelül 70 japán vállalatból álló konzorciuma lesz. Jelenleg 35 részvény társaság áll mögötte, köztük a Japan Post Bank, a Mitsubishi és a Dentsu Group. 

Japán egyébként még nem döntötte el lesz e saját CBDC-je vagy sem. Legutoljára 2023 májusában tette közzé a Bank of Japan központi banki digitális valuta kísérletének második fázisának eredményeit. Mindeközben a Binance és a Mitsubishi UFJ Trust and Banking Corporation szintén 2023-ra tervezi meghozni a végső döntést, hogy létrehozza e saját digitális jen valutáját.

A CFTC csalással vádolja a Voyager társalapítóját Stephen Ehrlich-et

A Commodity Futures Trading Commission (CFTC) szerint Stephen Ehrlich hazudott az ügyfeleknek a Voyager Digital valódi pénzügyi helyzetéről, ezért a CFTC csalással vádolta meg a Voyager Digital társalapítóját .

“Miközben azt képviselték, hogy biztonságosan és felelősségteljesen kezelik az ügyfelek digitális eszközeit, a színfalak mögött megdöbbentően meggondolatlan kockázatokat vállaltak ügyfeleik eszközeivel, ami a Voyager csődjéhez vezetett” – nyilatkozta Ian McGinley, a CFTC végrehajtási igazgatója csütörtökön.

Az FTC azzal is megvádolta Ehrlich-et, hogy hazudott arról, hogy az ügyfélszámlákat a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság biztosította (valójában nem). Ezzel párhuzamosan a Kereskedelmi Bizottság csütörtökön jelentette be, hogy hajlandó egyességet kötni a Voyager-rel, véglegesen megtiltva a fogyasztói eszközök kezelését. Ehrlich azonban nem egyezett bele a CFTC-vel történő megegyezésbe, így az ellene folyó ügy a szövetségi bíróságon folytatódik.

Ha kriptovalutát vásárolnál, akár bitcoint vagy ethereumot, a Binance felületén ezt egyszerűen meg tudod tenni. Mivel a Binance-en megszűnt ideiglenesen a SEPA utalási lehetőség, euró utaláshoz az alábbi kipróbált alternatív útvonalakat ajánljuk. Folyamatosan érkező Bybit és PrimeXBT promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Lehet, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet már ma engedélyt ad a Bitcoin ETF indulására

/the block, ftc, coindesk, benzinga, cryptobriefing, cryptoslate, decrypt, metamask, uniswap, mastercard/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img