Hamarosan kriptovalutákkal is lehet majd kereskedni a Frankfurti Értéktőzsdén

spot_img

A németországi székhelyű vezető európai részvény- és értékpapír-kereskedő cég a Deutsche Börse AG bejelentette 2024-es terveit, amiben egy szabályozott kriptovaluta tőzsde elindítása is szerepel intézményi ügyfelek és kiskereskedők számára. 

A társaság kereskedési és elszámolási vezetője szerint a cég, többek között a jövőbeli növekedési kilátások biztosítása érdekében merészkedik a digitális eszköziparba a szabályozott kriptovaluta tőzsde elindításával. A november 7-én közzétettHorizon 2026” jelentés szerint a Frankfurti Értéktőzsde tulajdonosa, a Deutsche Börse a következő évek stratégiai prioritásai közé sorolta a kriptot.

A hírek szerint a vállalat szabályozott stablecoint is piacra kíván dobni, annak érdekében, hogy megkönnyítse a digitális eszközök kereskedését és zökkenőmentes elszámolását platformján. A Deutsche Börse kriptovaluta tőzsdéjén várhatóan különböző blokkláncokon futó tokenizált eszközökkel is lehet majd kereskedni, ugyanis a tokenizációt a blokklánc technológia általános elterjedésének kulcsfontosságú elemeként azonosította. 

Kapcsolódó cikkünk:

Egy jó hírű tőzsdei elszámoló cég által támogatott szabályozott kriptovaluta tőzsdével hatalmas tőke beáramlást várnak a digitális eszközök iparágába. A Deutsche Börse már most is rendelkezik egy digitális értékpapír tőzsdével, a D7-el, amelyen eddig közel 4000 digitális értékpapírt bocsátottak ki több mint 3 milliárd euró értékben. A D7 ügyfelei közé tartozik többek között a Commerzbank AG, a DekaBank, a Vontobel Holdings AG és az LBBW.

A vállalat több kriptos és tokenizációhoz köthető céget vásárolt már fel, köztük a FundsDLT-t, ami egy határokon átnyúló decentralizált platform, amely a befektetési alapok forgalmazásával foglalkozik. További tőke befektetést hajtott végre a 360X Music AG-ba is, amely a zeneipar és a mainstream befektetések tokenizálását tartja szem előtt.

Kriptopiaci kilátások

A kriptovaluta piac az elmúlt néhány évben exponenciálisan nőtt világszerte. Amióta a német jogalkotók egyértelmű hatályos kriptos szabályozást fogalmaztak meg, egyre több vagyonkezelő portfóliójában jelennek meg a digitális eszközök és ez a tendencia a következő években várhatóan fel fog gyorsulni. 

A kriptopiac 1,43 billió dolláros iparággá nőtt, és a szakértők úgy vélik, hogy a következő években több száz billió dollár fog áramlani a szektorba az intézményi befektetők által táplálva. Ezenkívül az Európai Unióban már több kriptos szabályozást is alkalmaznak a Market in Crypto-Assets (MiCA) keretrendszeren keresztül, amely jövőre lép életbe.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt ma | a Coinbase után a Circle is tőzsdére léphet

/cointelegraph, coinspeaker, deutsche boerse/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img