BlackRock XRP ETF lefújva

spot_img

Az esti órákban egy harmadik kriptovaluta neve is felbukkant a Blackrock kripto befektetési termékeit regisztráló állami adatbázisban.

A világ legnagyobb vagyonkezelője júniusban jelentette be, hogy egy spot bitcoin etf befektetési terméket szeretne indítani, aminek engedélyeztetése jelenleg is folyamatban van. Ezt kiegészítve a múlt héten jelezték, hogy az ethereummal kapcsolatban is hasonló terveket dédelgetnek és már lépéseket tettek egy spot ethereum etf indítására.  Ezen fejlemények után sokan bedőltek annak az esti órákban érkező álhírnek is, ami egy harmadik kriptovaluta nevét hozta összefüggésbe a vállalattal.

A BlackRock XRP ETF regisztrációs kérelme hétfőn bukkant fel a Delaware-i bíróság nyilvántartásában. Ez ugyanaz a hey, ahol a BlackRock bitcoin és ethereum etf indítási kérelmet is benyújtották a vagyonkezelő cég jogászai.

A jelenleg 5. legnagyobb kriptovalutának számító XRP árfolyama azonnal kilőtt és 25 perc alatt 17%-ot emelkedett, ám egy órával később már vissza is tért a kiinduló szintre.

Mint kiderült, valaki egy BlackRock-os tisztviselő nevével visszaélve, hamis adatokkal benyújtott regisztrációval próbálta megtréfálni / manipulálni a piacokat. Ezt azóta a Bloomberg szakértői és a BlackRock képviselői is megerősítették.

Az XRP tulajdonosok tehát csak rövid ideig örülhettek, de ugyanilyen érzésekkel búcsúztathatták a tegnapi napot az ethereum befektetők is.

Az ETH tegnap egy újabb kitörési kísérlettel próbált kilépni az immár 550 napja tartó oldalazásból, ám a bitcoin gyengesége végül megakadályozta ebben. A bitcoin tegnap 3%-ot vesztett értékéből, a kereskedők ma délután a 14:30-kor érkező amerikai inflációs statisztikák kapcsán számíthatnak kilengésekre.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Nyereményjáték: monitort és 600 dollár értékű kereskedési tőkét nyerhetsz a Binance és a Kripto Akadémia őszi játékában

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img