Már nem a Binance a legnagyobb bitcoin tőzsde

spot_img

A bitcoin éppen egy hónapja, október 12-én rugaszkodott el és kezdte meg az eddig 40%-os emelkedést hozó menetelését. Miközben az árfolyam 26 500-ról közel 38 000 dollárig emelkedett, sor került egy szimbolikus trónfosztásra. A múlt hét óta már nem egy kripto tőzsde, hanem egy hagyományos piaci szereplő birtokolja a legnagyobb bitcoin tőzsde címét.

A Chicagói Árutőzsdén (CME) nagyobb összértékű bitcoin pozíció van megnyitva, mint a legnagyobb kripto tőzsdének számító Binance-en.

Az intézményes érdeklődés fokozódása a Blackrock Bitcoin ETF várható érkezésének köszönhető. A kapucnis pulcsisok 15 év előnyt kaptak, de a jövőben már egyre több nyakkendőssel kell majd megküzdeniük a piacon elérhető bitcoinokért.

A BlackRock által múlt héten indirekt módon bejelentett Ethereum ETF hasonló jövőképet festhet a második legnagyobb kriptopénz elé. Itt jelenleg még csak az 5. legnagyobb szereplő a CME piactere.

Az ethereum kapcsán jelenleg sok szempár figyeli az 550 napja tartó oldalazó sáv felső régióját. Ha a BlackRock hírek szárnyán sikerül innen kitörnie, akkor a bitcoin emelkedését eddig csak lemaradva követő altokat is magával húzhatja.

A bitcoin a hetet enyhe eséssel kezdte. Mivel kedd és szerda délután (14:30) is amerikai inflációs adatokat tesznek közzé, illetve péntektől a rekord magas államadósság miatt ismét elvi esélye lehet az amerikai kormányzat leállásának, a hagyományos piacok bizonytalansága is befolyással lehet az árfolyam alakulására.

A pozitív oldalon viszont az elbírálás alatt álló Bitcoin ETF-ek elfogadásának eshetősége áll. A Bloomberg ETF szakértői szerint ezen a héten (november 17-ig) egy olyan adminisztrációs időablak áll a tőzsdefelügyelet rendelkezésére, ami alatt rábólinthat a jelenleg 12 elbírálás alatt álló, köztük a BlackRock Bitcoin ETF indulására. Ha erre mégsem kerül sor, 90%-os esélyét látják annak, hogy a következő január 10-i határidőig engedélyezik ezek bevezetését.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img