Megállapodott a Bittrex a SEC-el

spot_img

Úgy néz ki véget érhet az egyik legrégebbi kriptotőzsde, a Bittrex kálváriája, ugyanis a tegnapi napon egyezségre jutott az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC). A megállapodás értelmében 24 millió dollárt kell fizetnie a szabályozó hatóságnak.

A seattle-i székhelyű Bittrex kriptotőzsde még április elején jelezte, hogy a hónap végén leállítja amerikai működését és egyben el is hagyja az Egyesült Államokat a régióban uralkodó folyamatos szabályozási bizonytalanságra és a kialakult egyenlőtlen versenyhelyzetre hivatkozva.

Néhány nappal később az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a Kraken, a Coinbase és a Binance után a Bittrex ellen is vizsgálatot indított. A SEC szerint a kriptotőzsde több mint egymilliárd dolláros bevételre tett szert az általuk beszedett kereskedési jutalékokból, amit “be nem jegyzett értékpapírok (kriptopénzek) forgalmazásávalérhettek el.

Mindezek után a Bittrex május közepén csődöt jelentett az Egyesült Államok Delaware államában. Richie Lai, a vállalat társalapítója és vezérigazgatója a twitteren akkor azt írta, hogy a csődbejelentés a “legtisztább módja annak, hogy eltemessék a babát, de a Bittrex “100%-ban rendelkezik az összes ügyfél vagyonnal”.

A SEC azzal is vádolta a kriptotőzsdét, hogy nemzeti értékpapírtőzsdeként, brókerként és elszámoló ügynökségként működött és egyben beperelte a Bittrex korábbi vezérigazgatóját, Bill Shihara-t és a Bittrex Global-t is. A SEC azt is állította, hogy a Bittrex és Shihara olyan szolgáltatásokat nyújtottak amerikai befektetőknek, amelyeket értékpapírként kínáltak és értékesítettek. A Bittrex Global jelenlegi vezérigazgatója, Oliver Linch a vád kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a tőzsde bírósági úton kíván harcolni a vádak ellen, amelynek érdemi része augusztus 10-én érhetett vége. 

Kapcsolódó cikkek:

Az egyezség részeként a Bittrex és a Bittrex Global beleegyezett abba, hogy 24 millió dollár díjat fizet a szabályozónak. Ez az összeg tartalmazza a 4 millió dolláros előzetesen megállapított kamatot és a 5,6 millió dolláros polgári peres eljárás során megállapított bírságot is.

Továbbá az 1934. évi értékpapírtőzsdei törvény egyes szakaszainak megsértése miatt korlátozzák a Bittrex, a Bittrex Global és Shihara működését. Ez a korlátozás nem fogja akadályozni a Bittrex Global nemzetközi működését, mivel a vállalat már korábban leállította amerikai tevékenységét.

A Bittrex az egyik legrégebbi kriptotőzsde a iparágban. A 2014 februárjában indított kriptováltó a piac legjobbjai között tartják számon. Elmondásuk alapján a tőzsde soha nem esett áldozatul hacker támadásnak, nem veszítette el és nem hazárdírozott az ügyfelek pénzével soha.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Csődeljárás alatt a Bittrex

/cryptoslate, blockworks, trustnodes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img