Sei Network: a Binance-en debütál a decentralizált Nasdaq

spot_img

Újabb LaunchPool eseményt jelentett be a Binance. Az augusztus végéig tartó promóció középpontjában Sei Network tokenje áll, ami a jövő hét kedden fog bekerülni a tőzsde kínálatába

A Sei célja, hogy a kriptovilág decentralizált Nasdaq-ja legyen. Ha sikerül a gyakorlatban is megvalósítani a fejlesztők által ígért 0.00005 másodperces tranzakciós sebességet, az fontos előrelépést jelenthet a kereskedésre optimalizált alkalmazások fejlesztésében, mert decentralizált formában is lehetővé teheti a hagyományos tőzsdei piacokat uraló magas frekvenciás (high frequency trading) kereskedést.

A mainnet indulás előtt álló Sei az elmúlt év során egy hosszú tesztelésen ment keresztül, amely alatt egy viszonylag nagy közösséget szervezett maga köré. A hálózaton eddig 4 millió egyedi tárca címmel hajtottak végre valamilyen aktivitást, Discord csatornájuk létszáma meghaladja a 670 000 főt. A blokkláncra jelenleg 50 különböző csapat fejleszt valamilyen DeFi-vel, kripto gaminggel, vagy NFT-kkel kapcsolatos szolgáltatást.

A Binance augusztus 15-én fogja felvenni kereskedhető kínálatába a Sei-t, augusztus 30-ig viszont a már említett LaunchPool keretében is megszerezhetők lesznek a projekt a tokenjei. A tőzsde mindezt BNB, TUSD és FDUSD stake-elésért cserébe teszi lehetővé amiről részletesebb információk a hivatalos kiírásban olvashatók.

A Sei a 36. olyan kriptopénz, ami a Binance Launchpool rendszerében kerül beveztésre. Korábban már két, hozzá hasonlóan blokkláncként induló projekt került be ilyen módon a tőzsdére. Egyikük a Microsofttal való együttműködése kapcsán éppen a címlapokra kerülő Aptos, míg másikuk a Sui volt. Grafikonjaikon jól látható, hogy a indulásukat nagy ingadozások kisérték.

A Sei is követi azt a trendet, hogy a kezdetekben csak egy kisebb mennyiséget tesznek belőle elérhetővé, ami szintén fokozhatja a volatilitást.

Augusztusban a teljes készlet 18%-a kerül forgalomba, amit a következő egy év során egy folyamatos, de lassú kibocsátás fog követni. A további fejlesztésekre, valamint a csapat és korai befektetők számára lekötött tokenek 2024 őszétől kezdenek nagyobb mennyiségben felszabadulni.

A Sei befektetői között több ismert név is található, többek között a Coinbase és a világ egyik legnagyobb tőzsdei kereskedő cégének számító Jump trading is dobott pénzt abba a kalapba, amiben 2022 óta 35 millió dollár gyűlt össze a blokklánc fejlesztésére.

A Sei élén az Egyesült Államokban népszerű Robinhood kereskedési app egyik fejlesztője és egy Goldman Sach-es háttérrel rendelkező befektető bankár áll. Hogy a duó képes lesz-e beváltani a hozzáfűzött reményeket és munkájukkal megingathatják-e az olyan vetélytársak, mint például a Solana helyzetét, az a következő bika piac során derülhet ki. (Nem véletlen emeltük ki a Solanát, a sokáig rajta fejlesztett és FTX által is támogatott Serum (SRM) projekt szintén egy decentralizált Nasdaqqá próbált válni, ám a kitűzött célokat végül nem sikerült megvalósítani.)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img