Pénzügyi hálózatok közötti átjárhatóságon dolgozik a Szingapúri Monetáris Hatóság

spot_img

A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) kiadott egy fehér könyvet, amely a digitális eszközök interoperabilitására nyújtana egyfajta megoldást. A pénzügyi hálózatok közötti átjárhatóságon többek között a JPMorgan Onyx platformjával, a HSBC-vel, a Standard Chartered-el és a SWIFT-el, valamint a Chainlink, a LayerZero és az Ava Labs kriptos cégekkel együttműködve dolgozik.

A “Hálózatok összekapcsolása” című fehér könyv részletesen ismerteti a javasolt Összekapcsolt Hálózati Modellt (Interlinked Network Model – INM), amely közös keretként szolgálhat a saját hálózattal rendelkező digitális eszközök közötti váltáshoz is. Ha ez megvalósul, hatalmas lehetőség lesz a pénzügyi intézmények számára is, hiszen különböző tranzakciókat tudnak lebonyolítani egymással anélkül, hogy ugyanazon a hálózaton lennének.

“Annak érdekében, hogy a tokenizált eszközök és a piac ne menjen a likviditás rovására, a pénzügyi hálózatok közötti átjárhatóságra és a digitális eszközök zökkenőmentes váltására van szükség” – áll a fehér könyvben.

Az INM célja a széttöredezettség kezelése, amely egyrészt a pénzügyi intézmények saját digitális eszközplatformjainak és ökoszisztémáinak a kialakításának a következménye. E hálózatok összekapcsolásával szabadon áramolhatnak a digitális eszközök a platformok között, megelőzve a likviditás széttöredezettségét.

Végpontok közötti folyamatábra az Összekapcsolt Hálózati Modell szerint, amiben jelen vannak a hagyományos pénzpiaci szereplők és a kriptoipari szereplők is (forrás: mas.gov.sg)

Az INM részletezi a független hálózatok áthidalásának lehetséges módszereit, hogy lehetővé váljon a hálózatok közötti üzenetküldés és eszközátvitel. Kitér továbbá az irányítással, a biztonsággal, a skálázhatósággal és más kritikus elemekkel kapcsolatos tervezési megoldásokra is.

Kapcsolódó cikkek:

Az INM egyike annak az öt új kísérleti projektnek, amelyet a MAS még októberben indított el a Project Guardian kezdeményezés keretében a valós eszközök (RWA) tokenizálásában rejlő lehetőségek feltárása végett. Ezek a kísérleti projektek olyan területekre terjednek ki, mint a kétoldalú digitális kereskedés, a kincstári megoldások, a határokon átnyúló fizetések, a tokenizált alapok és az eszközkiszolgálás. A főbb partnerek közé tartozik az UBS, a Fidelity, a Citi, az Ant Group, a BNY Mellon, a Franklin Templeton, a JPMorgan és az Apollo.

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Tokenizált pénzpiaci alapot indít az UBS

/cryptobriefing, mas.gov/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img