Japán legnagyobb bankja kriptopénzt bocsát ki

spot_img

A svájci székhelyű SEBA Bank után, Japán legnagyobb pénzintézete, a Mitsui & Co. jelentette be, hogy már ebben a hónapban bevezeti az arany árfolyamához kötött ZipangCoin (ZPG) digitális valutáját. A ZPG lesz Japán első aranyhoz kötött kriptopénze, ami kevésbé volatilis, mint bármely más digitális token. A ZPG-t a kriptotőzsdéken keresztül értékesítik majd a lakossági befektetőknek.

A jelentések szerint a japán kereskedőház már létrehozott egy kriptopénzváltót a Seven Bankkal közreműködve, és regisztrálta azt a Kanto Helyi Pénzügyi Hivatalnál. A központi kormány Pénzügyi Szolgáltatási Ügynökségétől (FSA) szintén megkapta a működési engedélyt.

A felhasználóknak egy pénztárcát kell majd telepíteniük eszközeikre, amivel bárhol tudnak majd fizetni ZPG kriptovalutával.

Egy ZPG token értéke egy gramm arannyal lesz egyenlő, amelyet a Sumitomo Mitsui Banking fog garantálni. A ZipangCoin a londoni fémtőzsdétől jenben elszámolt áron beszerzett aranyhoz lesz kötve

A Mitsui közelgő kriptovalutáját először saját tőzsdéjükön keresztül fogják értékesíteni, és később más tőzsdéken is elérhető lesz. A regisztrált tőzsdéknél ellenőrizni fogják a felhasználók személyazonosságát, azonban egy privát blokkláncot fognak használni, hogy korlátozzák a felhasználók számát, védjék a magánéletüket, és megelőzzék az egyéb biztonsági fenyegetéseket.

A Mitsui and Co. részvényei a bejelentést követően közel 3 százalékos emelkedést produkált, 2962,50 jenen zárt február 4-én. Korábban a Mitsui jelezte részvényeseinek, hogy a következő 2023 márciusáig tartó pénzügyi évben részvényenként 120 jen (1,10 dollár) éves osztalékot fog fizetni.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/coingape/

Arany fedezetű szabályozott tokent bocsát ki a svájci székhelyű SEBA bank

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img