Latin-Amerika a kripto adaptáció motorja

spot_img

Úgy néz ki ez a hét a kriptovaluták elfogadásáról szólt, hiszen nem volt olyan nap, hogy ne jött volna ki valamilyen hír a kriptovaluták adaptációja kapcsán. Kripto adaptáció terén élen jár a dél-amerikai kontinens, különösen Argentína és Brazília. A hét elején Brazília legnagyobb befektetési brókercége az XP Inc. közölte, hogy már a jövő hónapban elérhetővé teszi egyes ügyfelei számára a bitcoin kereskedési lehetőséget. 

A reggeli órákban robbant a hír, miszerint szintén Brazíliában kriptokereskedési funkciót indít a spanyol multinacionális pénzügyi vállalat a Santander az elkövetkező hónapokban. A Santander ezzel a bejelentéssel a dél-amerikai kriptoiparágat erősítő hagyományos pénzügyi vállalatok és fintech cégek táborához csatlakozik (XP Inc., Itau Unibanco, BTG Pactual, Nubank, Mercado Libre, PicPay).

A bank a kezdeményezésről és a kriptoval kapcsolatos szolgáltatások bevezetésének terveiről a vállalat soron következő, október közepén esedékes eredményközlésében fog további információkkal szolgálni – írja a Folha de S. Paulo napilap.

“Tisztában vagyunk azzal, hogy a kriptovaluták piaca itt van, és itt is fog maradni. Ha ügyfeleink részéről felmerül az igény az ilyen típusú eszközök iránt, meg kell adnunk nekik a birtoklás lehetőségét a legkorrektebb módon” – közölte csütörtökön Mario Leao, a Santander Brazil vezérigazgatója.

A Santander idén már megjelent a kriptovaluta piacon Latin-Amerikában. Márciusban tokenizált árucikkekkel fedezett hiteleket indított Argentínában mezőgazdasági termelők számára az Agrotokennel. 

Számos nem kripto vonatkozású vállalat jelentett be vagy indított már el kripto vállalkozásokat Brazíliában a közelmúltban. Júliusban a brazil fintech, a PicPay jelentette be, hogy 2022-ben kriptotőzsdét és egy brazil reálhoz kötött stabilcoint tervez indítani. Az elmúlt év decemberében a Mercado Libre, Latin-Amerika egyik legnagyobb e-kereskedelmi vállalata tette lehetővé a brazil felhasználóknak, hogy kriptovalutákat vásároljanak, eladjanak és tartsanak.

Kedden a Nubank közölte, hogy kriptokereskedési platformján mindössze egy hónappal a júniusi indulás után már elérte az egymillió felhasználót.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Bitcoin kereskedést indít Brazília legnagyobb befektetési brókercége

/coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img