Bitcoin kereskedést indít Brazília legnagyobb befektetési brókercége

spot_img

Augusztustól az XP Inc., a Nasdaq-kal és a BitGo-val együttműködve, egy új platformon kínál majd bitcoin kereskedési szolgáltatásokat letétkezelési megoldásokkal.

Brazília legnagyobb befektetési brókercége az XP Inc., a Reuters jelentése szerint már a jövő hónapban elérhetővé teszi egyes ügyfelei számára a bitcoin kereskedési lehetőséget.

Az XP augusztus közepéig bitcoint, év végéig pedig még több kriptopvalutát fog listázni kriptopénz kereskedési platformján, az Xtage-en – nyilatkozta Lucas Rabechini, a cég pénzügyi termékekért felelős igazgatója.

A BitGo-t választották letétkezelő partnernek az Xtage számára. A BitGo intézményi szintű, multisig hidegtárcás megoldást kínál az eszközök védelmére és letétkezelési megoldásokra, egyben biztosítva a platformon tartott eszközöket is. 

Az Xtage platformot először még májusban jelentették be és július elején vált elérhetővé kizárólag az alkalmazottak számára. A pénzügyi vállalat elmondása szerint gyors ütemben zajlottak a fejlesztések a Nubank, az Itau Unibanco és a BTG Pactual növekvő konkurenciájának köszönhetően.

Az állítólagos szupergyors kereskedési platformot a Nasdaq-kal együttműködve tervezték meg, a megbízások végrehajtásának gyorsaságára összpontosítva. Rabechini emellett megjegyezte, hogy ez a döntés a technológiáról szól, nem pedig a piac beárazásáról.

“Lehet azt mondani majd, hogy “a volumen gyenge volt, kevés a megbízás”, de mi úgy látjuk, hogy ez a piac szisztematikusan növekszik és hosszú távon mi a technológiára is szavazunk” – mondta Rabechini.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Brazil CBDC-n dolgozik a Stellar

/bitcoin magazine, reuters, coindesk, bitgo/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img