Óriási nyereségben a Tether bitcoin befektetése

spot_img

A vezető stablecoin kibocsátó, a Tether bitcoin befektetési stratégiája kezd kifizetődni. A vállalat BTC állományának értéke jelenleg 2,47 milliárd dollár, miután több mint 85%-kal emelkedett az átlagos vételárához képest. A cég nem realizált nyeresége bő 1,1 milliárd dollár.

Az EmberCN népszerű blokklánc kutató szerint 2023 májusa óta a Tether további 4083 BTC-t vásárolt, így a teljes BTC készlete 57 576 darabra nőtt, amelyet 22 480 dolláros átlagáron vásárolt. A bitcoin közelmúltbeli árfolyam emelkedésének köszönhetően 2022 májusa óta először lépte át a 40 000 dolláros határt, így a Tether jelenleg jelentős 1,1 milliárd dollár nem realizált nyereségen ül.

A Tether BTC állománya (forrás: bitinfocharts)

Májusi híreink között szerepelt, hogy a vállalat a működésből származó nyereségének akár a 15%-át is hajlandó további bitcoin vásárlásra fordítani. Akkor 1,48 milliárd dollár nettó nyereségről számolt be 2023 első negyedévében.

A Tether az USDT 87 milliárd dolláros tartalékának kezeléséből szerzi bevételeinek nagy részét, amely többek között amerikai kincstárjegyekből, aranyból és egyéb eszközökből származó kamatokból áll. Szeptember 30-ig a cég mintegy 3,2 milliárd dollárnyi készpénzt halmozott fel. Negyedéves jelentéséből az is kiderült, hogy az elért nyereségéből eddig 800 millió dollárt fektetett be kriptohoz kapcsolódó iparágakba, beleértve a közvetlen bitcoin vásárlásokat is. 

Kapcsolódó cikkek:

Ezt az elkötelezettséget is erősíti, hogy pár hete egy több száz millió dolláros hitelkeretet biztosított a legnagyobb európai bányásznak a frankfurti székhelyű Northern Data AG-nek, valamint szeptemberben tetemes mennyiségű részvényt vásárolt fel, a bányászcégben részesedést szerezve ezzel.

A Tether nem veszíthet

A 21Shares anyavállalatának egyik népszerű blokklánc kutatója és adatszakértője, Tom Wan fedezte fel a Tether bitcoin címét. Ezen az egy címen gyűjtött BTC mennyiség, megegyezik a Tether által lejelentett negyedéves BTC állomány darabszámával, amely arra utal, hogy a vezető stabilcoin kibocsátó lehet a 11. legnagyobb bitcoin cím tulajdonosa.

A Tether nem csak bitcoin állományát növeli, hanem a bitcoinbányászatba is belevág, ugyanis a következő hat hónapban mintegy 500 millió dollárt fektet bányászati létesítmények építésébe és jelenleg is működő bitcoinbányász vállalatokba történő tulajdoni hányad megszerzésébe. A Tether jelenleg is bitcoinbányász telephelyeket épít Uruguayban, Paraguayban és El Salvadorban. A vállalat célja a Bitcoin hálózat működtetéséhez szükséges számítási kapacitás 1%-ának az előállítása.

Gyakorlatilag a Tether nem veszíthet, hiszen, ha a gazdaságnak jól megy és a kamatlábak alacsonyak, akkor a befektetéseik és a kriptovaluta állományuk értéke fog növekedni. Ha viszont a gazdaság recesszióban van, és a kamatlábak nagyon magasak, akkor pedig az amerikai kormány fizeti őket. A jövőben a saját tőkével végrehajtott kisebb beruházások mellett a Tether Group a bányászat mellett a kommunikációs és az energetikai ​​infrastruktúra befektetésekre fog koncentrálni. 

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vásárlásba kezdett a Tether

/cryptoglobe, cryptopotato, bitinfochart, tether/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img