Kripto helyett makréla, konzervekkel fizet a börtönben az FTX igazgatója

spot_img

Február 23-án derülhet ki, hogy megússza-e börtönt a legnagyobb kripto tőzsde igazgatója. CZ egy vádalku keretében áll bíróság elé, aminek kapcsán a Wall Street Journal járt utána, hogy mi lehet a helyzet CZ egykori vetélytársával, a már hónapok óta rácsok mögött sínylődő és szintén ítéletre váró SBF-el.

Sam Bankman Fried a második legnagyobb kripto tőzsde, az FTX vezetője volt, ami éppen egy éve, 2022 novemberében ment csődbe. Az egykori igazgató akár 100 évet is kaphat az összeomlásban játszott szerepéért, a bíróság ezzel kapcsolatos döntését márciusban fogják kihírdetni.

Sam jelenleg a Metropolitan Detention Centerben, egy magas biztonságú fegyintézet rabjaként tölti mindennapjait. A beszámolók szerint embertelen körülményeiről és tartós személyzethiányáról ismert intézményben rendszeresek az áramkimaradások, és mindennaposak a rabok ételében felbukkanó férgek.

A brooklyni börtönben tiltott a dohánytermékek fogyasztása, így a rabok kedvenc fizetőeszközének számító cigaretta helyett, makréla konzervekkel lehet licitálni a rács mögött elérhető szolgáltatásokra. A WSJ forrásai szerint SBF is ezzel fizette ki azt a fodrászt, aki az októberi tárgyalása előtt rendbe tette a frizuráját.

Sam állítólag kriptovaluta kereskedési tippekkel látja el a rabokat és az őröket, próbál beilleszkedni a környezetbe. Ez már csak azért sem lehet könnyű, mert egy 30 millió dolláros bahamai penthouse-ból költözött a csótányok közé.

Cellatársait jelenleg egy volt hondurasi elnök és egy mexikói rendőrtiszt alkotják, utóbbi 50 tonna kokaint segített egy ismert drogkartellnek az Egyesült Államokba csempészni.

SBF jelenleg csak limitált mozgási lehetőséggel rendelkezik, a közös kantinban tartott étkezéseken például nem vehet részt, napi fejadagját a cellájában kell elfogyasztania. A börtön hozzáférést biztosít egy speciális laptophoz, de azt is csak egy erre a célra elkülönített szobában, a peres anyagok böngészéséhez használhatja. Látogatókat hetente 1 alkalommal fogadhat.

Rabtársai szerint az ítélethirdetés után Sam körülményei kissé javulhatnak, mert átkerülhet egy alacsonyabb biztonságú, nem erőszakos bűncselekményekért elítélt foglyokat őrző intézetbe. Bár a bíróság korábban lehetővé tette számára, hogy a szülei otthonában, házi őrizetben maradhasson, több alkalommal is megsértette az ezzel kapcsolatos szabályokat és megfenyegette az ellene tanúskodókat, ezért a bíró végül arra kötelezte, hogy ebben a fogházban töltse el az ítélethirdetésig hátralévő időt.

Sam mindennapjairól korábban egy NFT művész, Beeple készített mémet. A rajta szereplő utalásokat nem szeretnénk elmagyarázni, aki érti, érti. Ítélethirdetés tehát márciusban.

Utolsó esély a részvételre, hamarosan véget ér az ultraszéles monitorért folyó játék

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img