Ez történt ma | elérhető az Uniswap a Bitcoin hálózaton

spot_img

22 millió dolláros bírságot kapott a KuCoin

Idén márciusban indított pert Letitia James New York állam főügyésze a KuCoin ellenében. A per szerint a Seychelle-szigeteken bejegyzett kriptotőzsde nem regisztrálta magát az államban, mint pénzügyi szolgáltató, ennek ellenére lehetővé tette a befektetők számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak és adjanak el a platformon. Az állásfoglalás szerint a tőzsde megsértette az értékpapír törvényeket azáltal, hogy tokeneket, köztük ethereumot kínált ügyfeleinek, amely értékpapírnak minősül az államban.

Az egyezség részeként a KuCoin 16,77 millió dollárt térít vissza New York-i ügyfeleknek, további 5,3 millió dollárt fizet New York állam főügyészeti hivatalának, valamint megszünteti a hozzáférést New York állam felhasználói számára és megszünteti értékpapír- és árukereskedelmi tevékenységét az említett államban. 

Elérhető lesz az Uniswap a Bitcoin hálózaton

Az Uniswap a Rootstock layer-2 hálózaton keresztül élesedik a Bitcoin hálózaton. Az Uniswap kiterjesztése a Bitcoin hálózatra új korszakot fog jelenteni az interoperábilis blokkláncok és a decentralizált tőzsdék számára. Az Uniswap 3-as verzióját (v3) a GFX Labs, az Oku kereskedési terminál mögött álló csapat telepítette a Rootstock-ra. Az Uniswap az Ethereum hálózatra tervezett platformját és szolgáltatásait már számos Ethereum layer-2 hálózatra kiterjesztették, például az Arbitrum-ra, az Optimism-re és a Polygon-ra.

A Rootstock Uniswap v3-mal való integráció célja a Bitcoin hálózaton elérhető DeFi funkciók javítása, új swap mechanizmusok kialakítása, megnövekedett likviditás és potenciális hozamlehetőségek kínálata a felhasználóknak. A GFX Labs fejlett kereskedési eszközökkel is el fogja látni a Rootstock-ot. Ezek az eszközök elemzéseket, limitáras megbízásokat és hatékony kezelési lehetőségeket tartalmaznak a likviditásszolgáltatók számára. Az Uniswap Rootstock-ra történő telepítése nemcsak egy technikai eredmény, hanem szimbolikusan is megmutatja a Bitcoin-és az Ethereum hálózatban rejlő közös lehetőségeket.

Péntek éjfélig él az első befizetőknek szóló Bybit promóció

Sikeresen elindult El Salvador Bitcoin Vízumprogramja

El Salvador újonnan indított Bitcoin vízumprogramja a jelentések szerint 153 millió dollárnyi befektetést vonzott az indulást követő egy héten belül, nyilatkozta Max Keiser, Bukele elnök vezető BTC tanácsadója. El Salvador december 8-án a Tether-rel együttműködve vezette be a Freedom Visa programot. Ez a kezdeményezés arra ösztönzi a Bitcoin befektetőket, hogy állampolgárságot szerezzenek az országban, ha legfeljebb 1 millió dollárt fektetnek bitcoinba vagy USDT-be. A program évente 1000 magánszemély számára kínál egyedülálló lehetőséget, hogy részt vegyen az ország Bitcoin által vezérelt gazdasági fellendülésében. Sikeres vízumprogram esetén az ország évente akár 1 milliárd dollárhoz is hozzájuthat.

Feltörték az OKX Dex-et

Ma hajnalban ismeretlen elkövetők meghackelték az OKX decentralizált tőzsdéjét. A támadást azonban megállították, mielőtt komoly károk keletkezhettek volna. Míg a tőzsdék elleni közelmúltbeli támadások általában az intelligens szerződések kompromittálására és manipulálására irányultak, úgy tűnik, hogy az OKX elleni támadáskor ellopták a tőzsde pénztárcáihoz való hozzáféréshez szükséges hitelesítő adatokat, ahol a pénzeszközöket letétben tartották, amíg a tranzakciókat be nem fejezték.

https://twitter.com/SlowMist_Team/status/1734790816806449567

Összesen mintegy 424 ezer dollár értékű alacsonyabb likviditású kriptovalutát loptak el. Magasabb likviditású tokeneket is jelentős számban tulajdonítottak el az elkövetők, a támadás során több mint 70 000 USDC-t és valamivel több mint 20 000 USDT-t és wETH-t loptak el. A Wu Blockchain szerint az OKX megerősítette, hogy a hack által érintett összes felhasználót rövid időn belül kompenzálnak.

Új altcoint listáznak a Hashkey kriptotőzsdén

A Hongkong legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjeként, és a világ első szabályozott kriptotőzsdeként ismert Hashkey Exchange közleményében jelentette be, hogy egy új altcoint fognak listázni platformján. A hivatalos nyilatkozat szerint a dYdX (DYDX) december 14-én, csütörtökön kerül fel a kriptotőzsde kínálatába. A kínai felügyelet alatt álló Hongkongban szigorú kriptovaluta szabályokat vezettek be, és csak bizonyos számú altcoint lehet listázni a régió tőzsdéin, bizonyos feltételek mellett. 

A dYdX decentralizált tőzsdeként (DEX) és kereskedési platformként működik az Ethereum hálózatán. A tőzsde lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tőkeáttétellel vásároljanak, adjanak el kriptovalutákat, valamint lending és kölcsönszolgáltatásokat is nyújt. Jelenleg a következő kereskedési párok szerepelnek a hongkongi tőzsdén: BTC/USD, ETH / USD, USDT/USD, AVAX/USD, UNI/USD, LINK/USD, LDO/USD, ATOM/USD, AAVE/USD, MKR/USD, PONT/USD, COMP/USD, RNDR/USD.

Leáraztuk karácsonyra a KriptoSulit

Jövőre érkezhetnek El Salvadorban a vulkánkötvények

El Salvador Digitális Eszközök Bizottsága jóváhagyta a Bitcoin kötvényeket, amelyeknek a kibocsátása 2024 elején várható. A kötvényekre vonatkozó jogszabályt még 2023. január 11-én hozták meg és ez alapján hagyta jóvá a bizottság a kötvénykibocsátást. A Bitcoin Volcano kötvényeket először 2021-ben jelentették be, amikor El Salvador elfogadta a BTC-t törvényes fizetőeszközként. A bejelentés során Bukele kijelentette, hogy a cél 1 milliárd dollár összegyűjtése kötvényeken keresztül, amelynek egy részét El Salvador megújuló energiával működő bitcoinbányász telephelyek építésébe forgat vissza.

Az ONBTC elnevezésű kötvényhez nagy reményeket fűznek, hiszen az országon belül új, Bitcoin alapú és központú tőkepiac indítását tervezik. Emellett kiemelték, hogy a Bitfinex Security – El Salvadorban bejegyzett értékpapír platformként van bejegyezve – felügyeli a kötvénnyel kapcsolatos kereskedési tevékenységet. A kötvények a tervek szerint tízéves futamidőre szólnak, és körülbelül 6,5%-os várható éves hozamot kínál a befektetőknek. 

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt ma | gigabírságot fizet a Binance, távozott az igazgatói poszt éléről CZ

/bitcoinsistemi, dailycoin, cryptoslate, coinspeaker, coindesk, cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img