Euró alapú saját stabilcoint dob piacra a francia bankóriás

spot_img

A francia bankóriás, a Societe Generale kripto ágazata, az SocGen Forge tavaly októberben kapta meg a francia pénzügyi hatóság, az Autorité des Marchés Financiers (AMF) által kibocsátott működési engedélyt kriptopénz letétkezelési és kereskedési szolgáltatásokra. Azóta eltelt idő alatt többek között egy saját euróban denominált stabil érme létrehozásán dolgoztak.

A Societe Generale, Franciaország harmadik legnagyobb bankja készen áll saját stabilcoinjának, az EUR CoinVertible-nek (EURCV) a tőzsdén történő bevezetésre. A Financial Times legfrissebb jelentése szerint a bevezetés a luxemburgi székhelyű Bitstamp kriptotőzsdén fog először megtörténni. A francia bankóriás lesz az első olyan hagyományos pénzintézet, amely digitális valutát, ráadásul stabilcoint bocsát ki kriptotőzsdén

Jean-Marc Stenger, a SocGen Forge, a bank digitális eszközök részlegének vezérigazgatója kiemelte, hogy a kripto ökoszisztéma elsősorban amerikai dollárban denominált stabilcoinokra koncentrálódik. Az euróban denominált stabil érmékben óriási fejlődési lehetőséget lát és hangsúlyozta, hogy ebben a fejlődő pénzügyi környezetben helye van egy hagyományos banknak is.

A Societe Generale által fémjelzett EUR CoinVertible célja a széleskörű elérhetőség, elsősorban az európai kriptokereskedőket célozva meg. Stenger elképzelése szerint a stabilcoint digitális kötvényekkel, alapokkal és különféle egyéb eszközökkel kapcsolatos kereskedések lebonyolítására fogják használni a digitális főkönyvekben rejlő lehetőségeket kiaknázásával.

Kapcsolódó cikkek:

Mivel az Európai Unió  digitális eszközökre vonatkozó szabályozása, a Markets in Crypto-Assets Regulation (MiCA) jövőre lép hatályba, a Societe Generale hangsúlyozza elkötelezettségét a szabályoknak való megfelelés mellett, hiszen véleménye szerint jelenleg kevés stabilcoin felel meg a MiCA rendelkezéseinek. A stabilcoinról készült whitepapert itt tudod elolvasni.

A bank stabilcoinját úgy tervezték, hogy a lehető legsokoldalúbb legyen, megkönnyítve annak használatát különböző platformokon és különböző pénzügyi szolgáltatók között. A Societe Generale célja, hogy saját stabilcoinját mindenki számára elérhetővé tegye, aki használni szeretné, akár a bank platformján, akár más iparágon belül. 

Az EURCV működési mechanizmusa (forrás: sgforge)

Néhány nagyobb befektetési bank, például a JPMorgan rendelkezik még saját stabilcoinnal,  azonban ezek az érmék csak az intézményi ügyfelek számára elérhetőek. Ezen a héten hétfőn az Axa Investment volt az első intézmény, amely egy digitális kötvénybe fektetett be a SocGen stabilcoinjával.

Csapj le a Bybit-tel közösen indított határidős kereskedési verseny nyereményeire, a részletekért látogass el a Kripto Akadémia oldalára. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Anchored Euro (AEUR): Euro stabilcoin a Binance kínálatában

/financial times, coinedition, coindesk, sgforge/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img