Engedélyt szerzett az európai stabilcoin kibocsátáshoz az USDC mögött álló Circle

spot_img

Az USDC stabilcoin kibocsátója, a Circle lett az első olyan globális kriptopiaci szereplő, ami megszerezte az Electronic Money Institution (Elektronikus Pénz Intézmény) engedélyt. A licensz a stabilcoinokat is szabályozó európai kripto törvény, a MiCA vasárnapi életbelépése után elengedhetetlen feltételévé vált a dollár- és euró-alapú stabilcoinok kibocsátásához az Európai Unióban.

A Circle tegnapi bejelentése szerint a francia banki szabályozó hatóságok adták ki számukra az EU teljes területére érvényes engedélyt. A Circle helyi leányvállalata, a Circle Mint France képviselője szerint hamarosan megkezdik az USDC és annak euró alapú változatának, az EURC tokennek az EU-s szabályoknak megfelelő kibocsátását, ami azt jelenti, hogy az európai felhasználók által használt Circle stabilcoinok ellenértéke 100%-ban európai pénzintézetekben lesz letétbe helyezve.

A fejlemények kapcsán a Binance emailben tájékoztatta ügyfeleit, hogy, hogy az USDC a tőzsde legtöbb szolgáltatásában elérhető marad. A tőzsde júniusban jelentette be, hogy a jelenleg még elterjedtebb és nagyobb forgalmat bonyolító USDT esetében több korlátozást is kénytelenek lesznek bevezetni.

Stabilcoinok piaci részesedésének alakulása

A Circle 34 milliárd dolláros piaci részesedéssel rendelkező USDC stabilcoinja jelenleg a második legnagyobb stabilcoin a piacvezető és 120 milliárd dolláros részesedéssel bíró Tether USDT mögött.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img