Milliárdos utalások, ismét aktív a MtGox tárca

spot_img

A kedd délelőtti órákban több MtGox-hoz köthető tárca aktivizálódott és hajtott végre milliárd dolláros értékben bitcoin utalásokat. A tranzakciók a 10 éve csődbe ment váltó kártérítési programjával lehetnek kapcsolatban.

A MtGox a világ legnagyobb kripto tőzsdéje volt, mielőtt máig tisztázatlan körülmények között elünt róla az ügyfelek ~850 000 BTC-nyi befizetése. Ennek csak töredékét, ~200 000 bitcoint tudtak a hatóságok visszaszerezni, melynek egy részét a kártérítési eljárás korábbi szakaszában már értékesítették.

Az ügyben illetékes megbízott június végén közölte, hogy júliusban megkezdik a fennmaradó, 140 000 bitcoinos kripto vagyon kiosztását a károsultaknak. Ennek részét képezhetik a mai tranzakciók is, melyek során egy reggel 7 óra körüli teszt utalást követően, 2.8 milliárd dollár értékű BTC-t utaltak át más, részben már ismert másik Mtgoxos, részben viszont eddig még ismeretlen tárcákba.

Azóta több közösségi médiás beszámoló is érkezett, melyek szerint a Bitbank nevű kripto tőzsde lehetett az utalások egyik célállomása. A Bitbank egyike azoknak a váltóknak, amelyek részt vesznek a MtGox kifizetési programjában. A folyamatban más ismert váltók is részt vesznek, például a Bitstamp, a Bitget és a Kraken, vagy a világ más régióiban működő BitGo és SBI.

A bitcoin árfolyama a reggeli tranzakciók után esni kezdett. Vannak, akik attól tartanak, hogy a károsultak 10 évnyi várakozás után most eladhatják a nekik kiutalt BTC-t, és ez rövid távon eladási nyomásnak teheti ki a piacot.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img