Saga: kriptós mobiltelefon a Solana-tól

spot_img

Androidos mobiltelefonnal lép piacra a Solana. A kilencedik legnagyobb kripto projekt alapítója tegnap jelentette be a Solana Mobile indulását, ami egy Web3, NFT és DeFi fókuszú alkalmazások futtatására optimalizált készülék fejlesztésén fog dolgozni.

A korábban az egyik legnagyobb telekommunikációs hardvergyártó, a Qualcomm mérnökeként dolgozó Anatoly Yakovenko szerint ma már 7 milliárd ember használ mobiltelefont, de még csak 100 millió rendelkezik valamilyen kripto eszközzel.

“Ez a szám feltehetően növekedni fog, ezért nagy potenciált látunk ezen a területen.”

A Saga névre keresztelt telefon 6.67 inches kijelzővel, 12Gb rammal, 512Gb tárhellyel, Snapdragon 8+ Gen1 processzorral, valamint a kriptók hardveres védelmédelmére fókuszáló megoldásokkal fog rendelkezni.

A készülék egy 100 USDC-s előleg letételével már előrendelhető, amivel a teljes áras 1300 dollár helyett, csak 1000 dollárt kell majd érte kifizetni. A korai vásárlók később egy olyan NFT-t is kapni fognak, ami más kedvezményekre is feljogosíthatja őket. A telefon érkezésére 2023 első negyedévében lehet számítani.

A Solana Mobile indulása mellett bejelentésre került a Solana Mobile Stack érkezése is. A programozóknak szóló csomag megkönnyíti majd a Saga-ra készülő alkalmazások fejlesztését, a Solana pedig ennek kapcsán egy 10 millió dolláros ösztönző programot is indít, amit a fejlesztők közvetlen támogatására fognak felhasználni.

A bejelentésen részt vett az FTX igazgatója is. A tőzsde már korábban is szorosan együttműködött a Solana-val, amin a jövőben sem szeretnének változtatni.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Fejlesztőknek szóló rendezvényt szervez Budapestre a Solana

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img