Donald Trump bitcoinnal vásárolt hamburgereket osztogatott New Yorkban, Arthur Hayes szerint politikai indíttatású volt a kamatcsökkentés

spot_img

Miközben a világ a Fed kamatcsökkentésről szóló bejelentését hallgatta, Donald Trump amerikai elnökjelölt több tucat hamburgert vásárolt bitcoinnal New Yorkban kampánygyűlése előtt, majd elmondta véleményét a történtekről.

Közösségi média fiókján azt állítja, hogy ő az első amerikai elnök, aki ilyen jellegű kriptos tranzakciót hajtott végre bitcoin használatával. A vásárlás a Strike fizetési alkalmazáson keresztül történt, körülbelül 1000 dollárnyi BTC értékben.

Ez a fajta média hack valószínűleg része volt Trump sűrű kampányprogramjának a Long Island-i nagygyűlés előtt. A Pubkey társtulajdonos, Thomas Pacchia “elképesztőnek” nevezte Trump vendégül látásának élményét. A Pubkey egyébként Manhattan Greenwich Villageben található, közvetlenül a New York-i Egyetem mellett, ahová Trump fia, Barron Trump jár.

“Ez egy kriptoburger” – mondta Trump a tömegnek.

Trump a tranzakciót, összesen 998,70 dollár értékben, a Strike Lightning Network fizetési alkalmazás segítségével hajtotta végre, ami egy Bitcoin layer-2 fizetési hálózat. A PubKey szerint ez a vásárlás a 861871 blokkmagasságban fejeződött be. A tranzakciót követően több sajtburgert osztott szét az elnökjelölt a jelenlévők között, miközben reagált a Federal Reserve 50 bázispontos csökkentésére is, amiről itt írtunk bővebben.

Trump bitcoinnal fizet (forrás)

Véleménye szerint a csökkentés vagy azt mutatja, hogy “a gazdaság nagyon rossz állapotban van“, vagy azt, hogy a Fed “politizál“. A csökkentés szerinte azt jelenti, hogy mélyebb problémák vannak a gazdasággal, mint amit a Fed elismer.

Trump sajtburgereket oszt (forrás

A PubKey különleges helyet foglal el a Bitcoin közösség számára, egyfajta menedékként szolgált korábban. A bár a közelmúltban a Bitcoin közösség egyik meghatározó helyszínévé nőtte ki magát népszerű kriptovalutákhoz köthető rendezvényei miatt (például NFT és különböző kriptohoz köthető árverések). 

Kapcsolódó cikkünk:

Pacchia fontos eseménynek nevezte Trump megjelenését a bárban és a Bitcoin számára. Elmondása szerint “nagykorúvá vált a Bitcoin közösség. Egyetlen más vezető sem használt még kriptovalutát a nyilvánosság előtt. Ez a pillanat hatalmas lépés a kriptoszektor legitimálása felé, és potenciálisan befolyásolhatja a szavazókat is.”

Arthur Hayes nyilatkozata a kamatcsökkentésről

A kamatcsökkentés bejelentése és Trump hamburgezős akciójával párhuzamosan a világ másik végén a Bitmex társalapítója Arthur Hayes nyilatkozott a Cointelegraphnak a szingapúri Token2049 eseményen (ahol egyébként az Ethereum hálózat alapítója Vitalik Buterin is előadó volt, majd énekelt egy jót a közönségnek). 

Hayes szerint a Federal Reserve kamatcsökkentése valószínűleg politikai indíttatású volt, hosszú távú hatással lehet a piacokra és az inflációra is, ami része lehet a Demokrata Párt támogatásának a megerősítése is.

“Van egy elméletem ezzel kapcsolatban, Jerome Powell (a Federal Reserve elnöke) és Janet Yellen (pénzügyminiszter) fel akarják lendíteni a pénzügyi piacokat, hogy segítsenek Kamala Harrisnek megnyerni a választásokat.”

Úgy gondolja, hogy megpróbálják rávenni a piacokat, hogy még magasabb árfolyamra menjenek, hogy az emberek még gazdagabbnak érezzék magukat, amikor novemberben a szavazóurnákhoz kell fáradniuk. Az infláció ezután a pont után fog felgyorsulni.

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

A Fed recessziós pályára állíthatta Amerikát

/cryptopolitan, the block, pubkey, foxnews/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img