Elkelt az egyik leghíresebb Bitcoin felirat

spot_img

Christian Langalis egy online aukció során megvált híressé vált „Buy Bitcoin” sárga jegyzettömbe írt feliratától. Az emlékezetessé vált eset körülbelül 7 évvel ezelőtt történt, és igen nagy port kavart az akkori élő adásban véghezvitt felirat villantás.

Langalis akkor 22 éves gyakornok volt és az Egyesült Államok egykori jegybankelnökének (ma pénzügyminiszter), Janet Yellennek a 2017-es kongresszusi meghallgatásán vett részt. Yellen beszéde közben egy pillanatra “Buy Bitcoin” feliratot villantott az élő adásban.

A felirat felmutatása után azonnal kikísérték a teremből és kitépték a jegyzettömbből az ominózus lapot. Az akció hamar szenzációvá vált a kriptoközösségben, különösen a fejlesztők és befektetők körében.  

(forrás: scare.city)

A Scarce City nevű Bitcoin aukciós platformon kelt el az ikonikussá vált sárga jegyzettömb 16 bitcoinért, mintegy 1,027 millió dollárért. A “Justin” alias “Squirrekkywrath” névvel azonosított vevő az egy hétig tartó árverés után a nyereményt személyesen vehette át és vihette haza. Az aukció egyébként április 24-én UTC idő szerint néhány perccel 23 óra után ért véget.

Az eladó és a sikeres vásárló (forrás: X)

Az aukció során a Scarce City 15%-os részesedést kapott az eladásból befolyt összegből. Ez azt jelenti, hogy Langalis 13.6 BTC-vel (kb. 874 000 dollár) térhetett haza. Nem ez volt az első alkalom, hogy Langalis bevételt generált a feliratból. 

2019-ben 21 darab másolatot készített és adott el ebből a feliratból, átlagosan 0.8 BTC-s áron. A vásárlók között akadtak kockázati tőkekezelő társaságok is, a Paradigm, a Blockchain Capital és a Castle Island Ventures személyében. 

(forrás: scare.city)

Langalis a befolyt összegből fogja finanszírozni saját startupját, a Tirrel Corp-ot. A startup cég állítólag egy Bitcoin Lightning hálózati pénztárcán és megvalósításán dolgozik.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Binance Launchpool: Renzo Protocol

/coinspeaker, scare.city/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img