Binance Launchpool: Renzo Protocol

spot_img

Elindult a következő Binance Launchpool, amiben ezúttal a Renzo Protocol tokenjét lehet megszerezni. 

A Renzo egy liquid restaking protocol, aminek célja, hogy a terület piacvezetőjének számító Eigenlayernél egyszerűbben kezelhető és nagyobb hozamokat tudjon biztosítani.

A Renzo használata során a felhasználók ethereumot helyezhetnek letétbe, amiért staking kamatot és egy helyettesítő tokent (ezETH) kapnak cserébe. A helyettesítő token értéke “elvileg” 1:1 arányban követi a befizetett ETH értékét és a lekötött ethereumot más defi alkalmazásokban is felhasználhatóvá teszi.

Vagyis röviden:

1 darab lekötött ETH a Renzo Protocolban = 1 darab lekötött és kamatozó ETH + 1 darab kereskedésre, stakingre, hitelezésre, stb. szabadon felhasználható ezETH.

Az előző bekezdésben az 1:1 peg kapcsán azért használtuk az “elvileg” kifejezést, mert a Launchpool indulása után, ma hajnalban az ezETH elvesztette a rögzített értékét. Az elvileg 1 ETH-hez kötött ezETH árfolyama az aktuális 3200 dollárról 1000 dollárig esett vissza, ezzel több mint 300 millió dollárnyi ezETH pozíciót likvidálva.

Emellett sajnos egy másik dolog miatt is húzhatják a szájukat a Renzo felhasználók, a projekt ugyanis nagyon csúnyán elbánik a hűséges ügyfeleivel. Ebből viszont most a Binance felhasználók profitálhatnak.

Azok, akik eddig használták a Renzo-t egy airdropban részesülnek. Ennek megszerzéséhez 6 hónapon át kell a Renzon letétben tartaniuk ethereumot. Ezt eddig 250 000 tárca tette meg, több mint 3 milliárd dollár értékben.

A stakingben lévő tárcákat május 2-án egy pillanatkép (snapshot) rögzíti. Akik ekkor stake-elnek, a stakingben törltött idejük függvényében részesülni fognak egy airdropból, amiben a protokol saját kriptopénzét, a REZ tokenek a 2.5%-át fogják szétosztani.

Csakhogy.

A most induló Binance Launchpoolban a REZ tokenkészlet egy másik 2.5%-át fogják kiosztani, ám ennek a megszerzéséhez az is elég, ha valaki csak a következő pár napban stakel BNB-t, vagy FDUSD-t. A  2.5%-os Binance Renzo airdrop tehát néhány napi stakeléssel is megszerezhető, szemben a Renzo által megkövetelt 6 hónap helyett.

A Binance Launchpool emelett 2 nappal hamarabb, április 30-án fog véget érni, mint a hivatalos Renzo staking (május 2.) snapshotja, és mivel a Binance április 30-án már listázni is fogja a REZ-t a tőzsdei felületén, ez azt jelenti, hogy a Binance Launchpool résztvevői két nappal hamarabb adhatják el a ráadásul sokkal gyorsabban megszerzett airdrop jutalmaikat, mint a Renzo hűséges felhasználói.

Néhány fontosabb információ a REZ tokenekől és a Binance Launchpoolról:

A REZ a Renzo Protocol governance tokenje, ami a projekt jövőjével kapcsolatos szavazásokon való részvételre jogosít fel. A REZ tokenek megszerzésére a Binance Launchpool programjában április 23. – 29. között van lehetőség BNB és FDUSD stake-elésével. A programhoz bármikor lehet csatlakozni, vagy kilépni

A REZ kereskedése a Binance-en április 30-án indul.

  • Maximális REZ készlet: 10 000 000 000
  • A Binance Launchpoolban kiosztott mennyiség: 250 000 000 (2.5%)
  • A szabad piacon elérhető készlet: 1 050 000 000 (10.5%)

A teljes REZ készlet feloldásának ütemterve

A Binance Launchpool egy olyan szolgáltatás, ahol a Binance felhasználók BNB tokenek vagy FDUSD letétbe helyezésével vehetnek részt airdrop kampányokban. A részvételnek nincs minimuma, bármennyi BNB vagy FDUSD tokennel lehet a Launchpool airdrop programhoz csatlakozni. BNB-vel  jobban megéri, mert a 2.5%-os airdrop 85%-át a BNB stakerek között fogják szétosztani.

A letétbe helyezés során a tőzsde rendszere óránként készít egy felvételt a letétben tartott tokenekről, majd a program végén (április 29. 23:59) az összes felhasználó összes eredményét figyelembevéve rangsorol és kiosztja az airdropból járó részesedést. A stakingbe bármikor ki-be lehet lépkedni, de a maximális profit érdekében érdemes folyamatosan benne maradni.

A megszerzett tokenekkel az április 30-i listázás után már kereskedni, akár el is lehet őket adni.

A Launchpoolban való részvételhez szükséges BNB tokenek megvásárlására ezen az oldalon van lehetőség.

Ha megvan a BNB, látogass el a Renzo Launchpool oldalára, válaszd ki a BNB Pool-t és klikkelj a letétbe helyezésére szolgáló sárga Stake gombra.

Bár a Renzo által választott airdrop megoldás a saját felhasználói felé nem túl elegáns, a Binance Launchpool keretében most bárki beelőzheti a náluk stakelő ethereum tulajdonosokat.

További részletek a Renzo Protocol Launchpool hivatalos kiírásában és a Launchpool oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img