Óriási bevételre tettek szert a bitcoinbányászok a felezés napján

spot_img

A Bitcoin felezés napján, 2024. április 20-án az összesített bányászati bevétel megdöntötte a korábbi napi csúcsot. Egyetlen nap leforgása alatt a bitcoinbányászok 107,7 millió dollárt kerestek blokkjutalmakból és a tranzakciós díjakból.

Azon a napon rendkívüli magas volt a Bitcoin hálózaton az aktivitás, különösen azoknak, akik be akartak kerülni a Bitcoin felezés szimbolikus 840 000. Bitcoin blokkjába. Ezen a napon csak tranzakciós díjak formájában 2,4 millió dollárt, azaz 37,626 BTC-t költöttek el a felhasználók a 840 000. Bitcoin blokkba való bekerülésért. A blokkot a ViaBTC bányászta ki és a blokkért járó összes jutalom (‎40,751 BTC) egyenesen a Coinbase letétkezelő ágánál landolt.

A blokkban 3050 darab tranzakció gyűlt össze, átlagosan közel 800 dollárnyi tranzakciónkénti díjjal. A tranzakciós díjak megugrását egyébként nagyrészt a Runes Protocol elindítása körüli hype is okozta, amelyet szintén a Bitcoin felezés napjára időzítettek a fejlesztők, de a Marathon Digital (MARA), az egyik legnagyobb bányász is erre a blokkra időzítette a cég rebrandjét. 

A 840 000. blokk (forrás: meempool)

A Marathon Digital rebrandjét hirdető blokkmagasság (forrás: Marathon Digital X fiók)

A korábbi napi bevételi csúcsot a március 11-i nap tartotta 78,7 millió dolláros bevétellel. A felezést követő napra a Bitcoin hálózat átlagos tranzakciós díjai, a mempool.space adati szerint kezdtek normalizálódni, a rekord magasnak számító 128 dollárról 8-10 dollárra korrigált a közepes prioritású tranzakciók esetében.

 Tranzakciós díjak alakulása a Bitcoin felezés körüli napokon (forrás: meempool)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Mesterséges intelligencia felé nyitnak a bitcoinbányászok

/hashrate index, meempool, cryptointelligence/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img