Mesterséges intelligencia felé nyitnak a bitcoinbányászok

spot_img

Szinte már biztos, hogy azok a bitcoinbányászok, akik anyagilag megtehetik és eddig még nem lépték meg, a mesterséges intelligencia (AI) felé fordulnak, hogy extra bevételre tegyenek szert a csökkenő bányászati bevételek mellett.

A hétvégén bekövetkezett Bitcoin felezés során felére csökkent a blokkjutalom (ez a folyamat nagyjából négyévente következik be). A mostani felezés abban különbözik az eddigiektől, hogy a bitcoin árfolyama már ezt megelőzően újabb csúcsot ért el. 

A bányászok bevételeire közvetlenül hat a felezési esemény, mivel a bányászati bevetelek is nagyjából a felére esnek vissza, hacsak a bitcoin árfolyam el nem kezd emelkedni. A bevételek optimalizálásának érdekében kezdtek el érdeklődni a bányászok új bevételi források után. 

Mivel a bitcoinbányászok adatközpontokat építenek és bérelnek a bányászati műveletekhez, a mesterséges intelligencia felé való nyitás kézenfekvőnek tűnik a részükről. Adam Sullivan, a Core Scientific vezérigazgatója szerint a vállalat is új adatközpontokba fektet be, és igyekszik diverzifikálni bevételeit AI és a felhőszolgáltatás alapú AI Cloud irányába.

Sullivan úgy véli, hogy kevés üzemeltető tud majd áttérni vagy részben áttérni az AI-ra, mivel a bitcoinbányász telephelyeket (akár egy részét) át kell alakítani, hogy be tudják fogadni a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) attribútumokat. Ehhez, pedig tőkére és iparági megállapodásokra van szükség.

A Bit Digital izlandi AI telephelye (forrás: Bit Digital X fiók)

Az elmúlt évben észrevehetően megnőtt az AI számítási kapacitás és infrastruktúra iránti igény. A CoinShares közelmúltbeli jelentése szerint egy olyan tendencia várható, amelyben több bányász tér át az AI-ra olyan helyeken, ahol biztonságos energiaforrások állnak rendelkezésre, ami előrevetíti a cég nyereségének a növekedését. 

Jelenleg a Bit Digital, a Hive, a Hut 8, a Terawulf, az Iris Energy és a Core Scientific rendelkezik már mesterséges intelligencia alapú infrastruktúrával, vagy már aktívan tervezi az AI felé történő bővítését.

Greg Beard, a Stronghold Digital Mining vezérigazgatója és elnöke azt nyilatkozta az AI kapcsán: “Azok a bányászok, akik alacsony áron jutnak elektromos áramhoz, jobb helyzetben vannak a versenytársakhoz képest. A működési költségük is alacsonyabbak, így rugalmasabban tudják kezelni tőkéjüket és könnyebben nyitnak akár az AI infrastruktúra kiépítése felé is.”

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A kriptobányászat visszaszorítására készül Norvégia

/hut8, core scientific, bit digital, cnbc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img