Binance: 3 év letöltendőt kértek a legnagyobb kripto tőzsde igazgatójára

spot_img

36 hónapos börtönbüntetést kértek az ügyészek CZ-re, a legnagyobb kripto tőzsde alapítójára. A Binance lemondott vezetője 2023 végén bűnösnek vallotta magát a pénzmosás elleni törvények megsértésében, azóta pedig szabadlábon várja az ügyében hozott ítéletet. A bíróság ezt április 30-án, vagyis jövő hét kedden fogja kihirdetni.

Amint arról mi is beszámoltunk, a CZ által vezetett tőzsdét több mint 4 milliárd dolláros bírsággal sújtották, amiért az megsértette az USA tőzsdei kereskedésre és pénzforgalmi szabályokra vonatkozó törvényeit.

“Tekintettel CZ szándékos jogsértésének nagyságára és annak következményeire, indokoltnak tartjuk, hogy az ilyen ügyekben megszokottnál magasabb, 36 hónapos büntetés kerüljön kiszabásra.” – olvasható az ügyészek reggel közzétett beadványában.

A szövetségi ítélkezési irányelvek szerint CZ maximális büntetése 18 hónap lenne és korábban CZ is beleegyezett abba, hogy szó nélkül elfogad és nem fellebbez meg semmilyen ezen időtartamig terjedő büntetést. CZ jelenleg 175 millió dolláros óvadék fejében, de szabadlábon várakozhat, az Egyesült Államok területét viszont nem hagyhatja el.

Az Egyesült Államok hatóságai szerint a Binance több mint 100 000 gyanús tranzakció végrehajtására adhatott lehetőséget, amelyekben olyan terrorista csoportok vehettek részt, mint a Hamász, az al-Kaida és az Iraki és Szíriai Iszlám Állam, vagy ISIS. Az ügyészek szerint a Binance platformja támogatta gyermekek kizsákmányolását rögzítő szexuális tartalmak értékesítését is, és egyéb pénzforgalmi törvényeket is megsértett a nem regisztrált működésével.

A CZ-vel sokáig rivalizáló, de végül szintén a bíróság előtt felelősségre vont Sam Bankman Fried-et éppen egy hónapja ítélték el. A második legnagyobb kripto tőzsde vezetője 25 év börtönt kapott az általa elkövetett, 10 milliárd dolláros kárt okozó csalások végrehajtásáért.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

FTX: megszületett az ítélet, évtizedekre rács mögé kerül a második legnagyobb kripto tőzsde igazgatója

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img