A Citibank kukázta a saját kriptopénz tervét

spot_img

Még 2015 nyarán érkeztek meg az első hírek a Citibank háza tájáról, hogy az Egyesült Államok harmadik legnagyobb bankja blokklánc megoldásokkal kísérletezik és saját kriptopénz kibocsátásának gondolatával is eljátszott. Komoly hírverés nem volt körülötte, mert a Citibank szándékosan elkerülte a nagy bejelentéseket, de tényként kezelték ők, hogy a Dublinba kihelyezett Citi Innovation Labs dolgozik a dolgon.

Az innovációs központ feje elmondta, hogy három különböző elosztott főkönyvi rendszerrel is kísérletezgettek, ráadásul egy bányászható „Citicoin”-t is létrehoztak.

Ezeket a fizetési rendszerek megújítására szerették volna használni, különösen a határokon átívelő, globális fizetések fejlesztésére.

Azóta persze sok idő eltelt és a legújabb információk szerint a Citi kukázta az egész blokklánccal kapcsolatos terveit. Ezt a CoinDesk-nek nyilatkozó magas rangú Gulra Atak is megerősítette.

“Arra alapozva, amit a kísérleteink során megtanultunk, a fizetési ökoszisztémákat illetően úgy döntöttünk, hogy inkább a létező fejlesztéseinket szeretnénk tovább javítani és ökoszisztémán belül különböző fintech vállalatokkal, szabályozókkal és a SWIFT-el szeretnénk tovább menni.”

A globális fizetések kapcsán Atak utalt arra, hogy a SWIFT-nek is épp elég idejébe és energiájába került, hogy világszerte bankokat vonzzon be a saját ökoszisztémájába.

A blokkláncokkal azonban nem teljesen egészében hagynak fel. Az ezzel kapcsolatos próbálkozásokat átvitték a kereskedési, pénzügyi területre és pl. a hitellevelekkel kapcsolatos felhasználási módokkal fognak kísérletezni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img