Coinbase ismertető

spot_img

A Coinbase a legismertebb kripto tőzsde. A San Francisco-i cég szolgáltatásai jelenleg 32 ország lakói számára elérhetőek, közel 15 millió felhasználója pedig napról-napra növekszik. Alig 5 évvel indulása után, a kriptovilág egyik legfontosabb alapköve lett.

Coinbase Digital Currency Exchange

A számla pénzneme lehet: Forint, USD, EUR, GBP (és még további 50+ valuta)

Elérhető kriptopénzek: Bitcoin(BTC), Bitcoin Cash(BCH), Litecoin(LTC), Ethereum(ETH)

Fizetési lehetőségek: Banki utalás (SEPA), bankkártya (*) VISA/Mastercard, hitelkártya

(*) Magyarországon több pénzintézet is tiltja ügyfeleinek a kriptopénzek vásárlását, beleértve a legnagyobb OTP-t is. Személyes tapasztalataink szerint az Erste, a K&H és a Magnet Bank esetében nem volt ilyen probléma. Az utaláshoz dombornyomott kártyára és “3D Secure” biztonsági beállításra lesz szükség. Ez a legtöbb helyen egy ingyenes alapszolgáltatás, amit a telefonos ügyfélszolgálat néhány percen belül aktiválni tud.

Milyen költségekkel jár a Coinbase használata?

A Coinbase európai ügyfeleinek kártyás vásárlásaik után 3.99%-os jutalékot kell fizetniük. Ez azt jelenti, hogyha például 10 000Ft értékben vásárolunk, akkor a számlánkon 9601Ft-nak megfelelő kriptopénz kerül jóváírásra. A banki utalások befizetés esetén ingyenesek, kifizetéseknél 0.15 euróba kerülnek. Ez jelenleg ~50Ft. A kriptopénzek Coinbase számlán való tárolása ingyenes, de ha megpróbáljuk kihasználni az árfolyammozgásokat és kereskedünk velük akkor az adás-vétel után szintén jutalékot kell fizetnünk, ami 1.49%.

Coinbase illeték táblázat.

Milyen gyorsan juthatok a kriptopénzemhez?

Kártyás vásárlás esetén gyakorlatilag azonnal a számlánkra kerül a megvásárolt összeg. Ha a banki utalást választjuk a tranzakció 2-5 munkanapig is eltarthat. Amennyiben első alkalommal használjuk az oldalt előfordulhat, hogy a feltöltött dokumentumaink ellenőrzése elhúzódhat. Ebben az esetben várjunk türelemmel. Ettől függetlenül ugyan vásárolhatunk, de ellenőrizetlen számlánk miatt csak egy kisebb összegben.

Mekkora értékben vásárolhatok kripto pénzt?

A Coinbase-n vezetett számlákon heti vásárlási és eladási limitek vannak beállítva. Ezek meghatározása különböző szempontok alapján történik, például: fényképes igazolvánnyal regisztráltuk-e magunkat, milyen régóta vagyunk tagjai az oldalnak és mekkora összegben szoktunk vásárolni?

A limitekre és a fényképes azonosításra biztonsági okokból van szükség. Amerikai cégként a Coinbasenek szigorú terrorizmus ellenes és pénzmosást gátló törvényeknek kell megfelelnie.

Mennyire biztonságos a Coinbase?

A Coinbase nemcsak a világ egyik legnagyobb kripto tőzsdéje, hanem az egyik legbiztonságosabb is. A vásárlóik által birtokolt javak maximum 2%-a érhető el online, így egy esetleges támadás esetén is csak minimális veszteség érné a felhasználókat. A Coinbase hagyományos számlái mellett igénybe vehetjük a “Vault” szolgáltatást is. Ez egy digitális pácélterem, ami többszörös védelemmel látja el megtakarításainkat.

A felhasználók ezeken felül még élhetnek a 2 faktoros ellenörzés és az IP alapú ellenőrzés lehetőségével. A 2 faktoros ellenörzés aktiválásakor (2fa) a Coinbase és a telefonunk között egy 30 másodpercenként változó kód kerül szinkronizálásra, így ha valaki meg is tudná a Coinbase-n használt jelszavunkat, a telefonunk nélkül nem tudna hozzáférni az itt tárolt értékeinkhez. IP cím ellenőrzésekor minden belépésnél értesítést kapunk email címünkre és meg kell erősítenünk, hogy valóban mi szeretnénk belépni az oldalra

Bár az általuk kínált megoldás az egyik legjobbnak mondható a piacon, amíg a Coinbase-n tároljuk pénzünket, ők rendelkeznek privát kulcsaink felett.

Ügyfélszolgálat

A Coinbase ügyfélszolgálata a nap minden órájában rendelkezésre áll, ugyanakkor az elmúlt hónapokban gyakorlatilag megduplázódott az oldal felhasználóinak száma és ez tükröződött a panaszok kezelésének minőségében is.

Az ügyfélszolgálat telefonon, emailben és élő chaten is elérhető. Az ügyintézés nyelve az angol.

Értékelés:

+ Felhasználóbarát kezelőfelület

+ Azonnali vásárlás lehetősége

+ Biztonsági funkciók

– Túlterhelt ügyfélszolgálat

– Magas jutalék

– Altcoinok hiánya

A Coinbase remek bevezető lehet a kriptoval most ismerkedők számára. Az itt vásárolt valutát a későbbiekben akár más tőzsdékre is elutalhatjuk, ha bővíteni szeretnénk portfóliónkat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img