Litepay – Mainstream fizetőeszközzé válhat a Litecoin?

spot_img

A Litecoin egy decentralizált, nyílt forráskódú kriptopénz, melyet Charlie Lee – egy volt Google és Coinbase fejlesztő – hozott létre, a Bitcoin mintájára. A Litecoin bár technikaliag sok mindenben hasonlít a Bitcoinra, olcsósága és sokkal gyorsabb tranzakciós ideje miatt az egyik legkedveltebb kriptopénz. Ha mindehhez még hozzávesszük a mögötte álló aktív és erős nemzetközi közösséget és a legnépszerűb online váltón, a Coinbase-n való hozzáférés lehetőségét, a Litecoin ideális kripto alapú fizetőeszközzé válhat.

Az utóbbi időben több ismert online kereskedő is megszüntette a Bitcoinnal való fizetés lehetőségét, annak lassú tranzakciós ideje és magas költségei miatt. A február 26.-án induló Litepay megoldja ezt a problémát és villámgyors utalásokat tesz lehetővé, melyet a szolgáltatást támogató bankkártyával bármilyen VISA elfogadóhelyen igénybe vehetünk.

 

A Litepay használata során a kriptopénzünket azonnal fiat pénzzé alakítja a rendszer és átutalja azt a kereskedő számlájára. A Litepay szolgáltatás használatáért 1%-os jutalékot kell fizetnie a kereskedőnek, ami sokkal olcsóbb a Paypal által kért 2 és bankok által kért 3%-nál. Vásárlóként a Litecoin tranzakciós díja jelenleg ~$0.25 ami kb. 60Ft-nak felel meg. A kriptopénzek növekvő népszerűsége miatt a kereskedőknek érdekükben áll, hogy a kripto alapon történő fizetési lehetőségeket is felajánlják vásárlóinkak.

Egy epikusnak mondható emelkedés után a Litecoin is megszenvedte az elmúlt hetek negatív híreinek hatását. Miután kétszer is erős támaszt talált a 100 dolláros zóna környékén, árfolyama jelenleg stabilizálódni látszik. A Litepay közelgő indulása az egyébként is népszerű coin számára kiváló lehetőséget biztosít, hogy a mélypont után ismét felfelé ívelő pályára álljon és ezért jó választás lehet mind rövid, mind hosszútávú befektetésre.

A Litecoin jelenlegi ára: $153.36

Valaha elért legmagasabb ára: $375.29 (2017.12.19)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img