ONT airdrop NEO tulajdonosoknak

spot_img

Február 12-én jelentették be a NEO projekt hivatalos blogján, hogy március elsején NEO-t megfelelő helyen tartó támogatók ingyen Ontology tokeneket kapnak egy airdrop keretében.

NEO

A NEO egy shanghaji blockchain projekt, amelyet a “kínai Ethereumként” is szoktak emlegetni, de ennél azért kicsit komplexebb a helyzet. Okos szerződések és digitális (személy)azonosítás segítségével egy okos gazdaságot, smart economy-t akarnak megvalósítani, mindezt a kínai szabályozásnak teljes megfelelésben. Nagyon komoly fejlesztőgárdák, bikaerős közösség és zseniálisan kitalált projekt ökoszisztéma jellemzik a NEO-t.

A coin árfolyama az utóbbi fél évben 20-szorozódott, és ráadásul mostanra lezajlottak az első NEO alapú projektek ICO-i is, például a Red Pulse, Deepbrain Chain, vagy pl. a legújabb, a TheKEY.

Az Ethereum ERC-20 tokenjeihez hasonlóan a NEO-nak NEP-5 tokenjei vannak, amelyekhez ICO-k során, tőzsdéken vagy, mint a mellékelt ábra mutatja, airdropok (ingyenes kiosztások) során lehet jutni.

Ontology airdrop

0212 neo ontology 2

Az Ontology Network egy decentralizált “bizalmi” vagy “megbízhatósági” ökoszisztémát építő nyilvános platform. Ez most gondolom nem túl érthető, és hogy teljesen őszinte legyek, én sem értek belőle mindent, de annyi átjön, hogy személyek és tárgyak azonosításának több problémáját akarja megoldani a platform. Mondok egy példát, ami hirtelen eszembe jut: rettentő idegesítő az, hogy például minden egyes repjegyvásárlásnál ugyanazokat az adatokat kell századjára megadni.

Ez egy bugyuta példa volt ahhoz képest, hogy az adatainkkal mennyi mindent tudunk mi csinálni, és mennyi mindent csinálnak vele úgy cégek, hogy mi nem adtunk rá sem engedélyt, se nem profitálunk azok felhasználásából. És akkor az adatbiztonság kérdéséről vagy az előélet nem létező transzparenciájáról még nem is beszéltünk.

Kicsit para, kicsit forradalmi, mindenesetre biztosan érdekes. A projekt whitepaper-jét itt találod.

Az ONT tokeneket nem lehet sem Pre-Sale, sem ICO során megvásárolni, annyit látok az oldalukon, hogy saját közösségüknek és a NEO közösségnek figyelemfelhívási célból ingyen osztanak (airdrop) tokeneket. Az airdrop szó egyébként légi utánpótlást jelent és amerikai filmeken kívül a méltán népszerű Worms-ben lehetett vele találkozni. 😀

 

Hogy tárolj

Az eredeti blogposzt arra nem tér ki, hogy milyen felületen jár az “ingyen pénz”. A javaslatom az, hogy ha eddig nem így tetted volna, Neon Wallet-ban tárold NEO-idat. Az asztali walletet több ok miatt is érdemes választani:

  • folyamatosan csorog a GAS kriptopénz az ott tartott NEO coinjaid után
  • közvetlenül a tárcából vehetsz részt új, Neo alapú ICO-kban
  • megkapod a ONT airdropot és sejtem, hogy lesz még ilyen a jövőben
  • az airdrop vagy ICO során birtokodba kerülő tokeneket tárolni és küldeni tudod

Mi a véleményed a NEO és az Ontology csapat húzásáról? Élni fogsz a lehetőséggel? Beszéljünk róla a fórumon!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img