Kripto óra a gimiben

spot_img

A New Jersey-i Union High Katolikus Gimnázium gazdasági ismeretek mellett kriptovalutákkal kapcsolatos oktatást is biztosít diákjainak. Az 1962-ben alapított intézmény mottója – „Ahol a tradíció találkozik a holnappal.” – jelen esetben nem csak egy hangzatos mondat.

Tim Breza az Üzleti ismeretek és személyes pénzügyek tárgy tanára szerint a legtöbb iskola még csak nem is gondol arra, hogy a kriptopénzeket megismertesse diákjaival. Természetesen nem a befektetés szempontjából közelítik meg a dolgot, a kulcs a blokklánc technológia.

De a diákok egy része nem csak érdeklődik, hanem már rendelkezik is kriptopénzekkel. Egyikük például 19 000 dolláros árfolyamnál adta el saját Bitcoinját és a pénzből egy kis üzletet létrehozását szeretné finanszírozni, de vannak olyanok is, akik szkeptikusak és nem hisznek a kripto jövőjében.

Breza kiemelte, hogy az iskola igazgatója Percylee nővér minden lehetőséget megragad, hogy a diákokat minél szélesebb körű tudással felvértezze:

„Nem fél kipróbálni az új dolgokat és nem fél a jövőtől. A kriptopénzekkel már évek óta foglalkozom hobbi szinten és nagyszerű dolog látni, hogy az intézmény ahol tanítok, nyitott arra, hogy bemutassa ezeket.”

Mr. Breza (jobbra) és az osztály.

A CNBC riportjában a tanár ezzel fejezte be: “A gyerekeket nagyon érdekli a dolog. Sokat jelentkeznek és kérdeznek, aktívak az órán. Az oktatásnak ilyennek kell lennie.”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img