A gazdagok tovább gazdagodnak

Megosztom

Nem csökken az ICO-k népszerűsége. A Coindata hírlevele szerint idén már 2 milliárd dollárnyi pénzt fektettek az induló projectekbe, így valószínűsíthető, hogy meg fog dőlni a tavalyi 5.7 milliárd dolláros csúcs. Az adatokból az is világosan kivehető, hogy az értékesítés egyre inkább a privát befektetők és pre-sale-ek irányába tolódik. Az elmúlt 2 hónap során a pénz 58%-a ilyen forrásokból érkezett.

Az ICO-k sokáig a demokratikus közösségi finanszírozás eszközei voltak. Bárki rész vehetett bennük és az adott project iránt elkötelezett közösség sokat segíthetett annak népszerűsítésében. A Basic Attention Token – fiaskó azonban már előrevetítette a jövőt. A BAT sale mindössze néhány percig tartott, mivel a tokenek nagy részét egy maroknyi befektető (184 address) felvásárolta. A legújabb trend szerint az ICO már csak formaságnak tekinthető és a pre-sale-ek helyét is kezdi átvenni a korai privát értékesítés.

Ebbe a kategóriába tartozik – a bevezetőben említett idei 2 milliárdba még nem beleszámított – Telegram ICO is, melyre várhatóan 1.6 milliárd dollár befektetői pénzt kalapoznak össze. Tekintettel a project várható sikerére, még ha el is jut a nyilvános ICO-ig, a gazdag magánbefektetők hatalmas előnnyel indulnak a hétköznapi emberekhez képest.

Egy tweet szerint az ICO-k lebonyolítása jelenleg az alábbiak szerint zajlik:

…vagyis mire eljutunk a nyilvános fázisig, a bálnák már 50-95%-os bónusszal spájzolhattak be maguknak a legjobb projectekből. A tweet persze inkább a vicces, mintsem a tények kategóriába tartozik, de valószínűleg nem áll messze a valóságtól. A kedvezményes vásárlásnak hála a magánbefektetők sokkal hamarabb érhetnek el nagy profitot és a piacot is kontrollálni tudják az általuk birtokolt coinok puszta mennyiségével.

Papíron a közösségi finanszírozásból indított projectek népszerűbbek mint valaha, de a valóság az, hogy leginkább csak a gazdag és jó kapcsolatokkal rendelkező kisebbség profitál ezekből.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel