Üzletlánc a blokkláncon

spot_img

Európaiként automatikus az asszociációnk a TESCO vagy az Auchan szavak hallatán. Jó nagy áruház, polcok végestelen végig, van ott minden a gumikacsától a liszteszsákig. A kiskereskedelem minden gazdaság gerince, óriási jelentősége van, milliárdos üzlet.

Nincs ez másképp az óceán túlpartján sem, bizony, a Walmart az egyik legnagyobb munkáltató a bátrak hazájában. Mai hír, hogy ők is csatlakoznak azon cégek egyre hosszabb sorához, akik elkezdik használni a blokklánc technológiát. Sőt, már egy szabadalmi kérelmet is beadtak, így tudhatta meg a világ, hogy miben sántikálnak.

Az üzletlánc a szállítmányozást akarja a blokklánchoz láncolni. Fontos folyamat, amit láncos kutyaként kell védenie minden cégnek, aki elkötelezett, pontosabban elláncolt a minőségi szolgáltatás iránt. Ígérem nem lesz több abszurd poén kísérletem a cikkben.

A projekt leírása szerint „okos csomagolás” néven vezetik be az új technológiát, a csomagok nyomonkövetése a cél. Nyilván erre a célra már nem egy, nem két technológia létezik, mégis úgy döntöttek, hogy nyitnak az újdonság felé. A rendszernek fontos eleme egy eszköz, az adott csomag pontos tartalmát, az aktuális környezetéről kulcs információkat, az úti célját és persze a pillanatnyi lokációját, egyebeket tesz fel a blokkláncra.

A híradás szerint egyéb, felívelő technológiákkal is kombinálva lesz a megoldás, önvezető autókról és drónokról van szó. Ezt az is igazolja, hogy a 2017 augusztusában beadott anyag egy korábbira épít, abban blokklánc alapú drónpostáról van szó. Az online rendelés világa rengeteg üzleti lehetőséget, de nem kevés megoldandó problémát is hozott, kézenfekvő példát adnak a romlandó termékek, például zöldség és gyümölcs. A csomag környezetének vizsgálata, a hőmérséklet és egyéb tényezők ezért jelentőségteljesek.

A blokkláncra kerül a feladó, a futár és a vevő privát kulcsa, így téve biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá az árufuvarozást. A munka mögött az IBM áll, a Walmart új belépő abban a partneri együttműködésben, amiben a Nestlé, a Kroger és egyéb cégek már részt vesznek.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img