Ki is áll a NEO tokenek mögött?

spot_img

Tekintettel arra, hogy többször foglalkoztunk már a NEO ökoszisztémával kapcsolatos hírekkel, ezért célszerűnek látszik kicsit a fejlesztőcsapatot, vagyis inkább fejlesztő céget is szemügyre venni. A NEO ökoszisztéma mögött egy kínai vállalat, az  OnChain DNA (Distributed Network Architecture) áll. Azoknak, akiknek nem cseng ismerősen a cég neve, talán jó kezdés lesz az alábbi bemutató róluk.

Tavaly decemberben a KPMG sajtótájékoztatón jelentette be a 2017-es év a Top 50 fintech céget Kínában.

A 2017-es év már a második év volt 2016 után, hogy az OnChain DNA felkerült a reprezentatív listára.

Balról a 9. helyen keressétek az OnChaint

A lista hat fő tényezőre alapozva értékeli a vállalatokat, beleértve a legújabb technológiák alkalmazását, az adatközpontú modelleket, az innovatív üzleti modelleket, a meglévő problémák kezelését és a pénzügyi hatékonyság javítását. A vállalatokat mennyiségi elemzésnek is alávetik a technológia, a termékek, a piacok, a finanszírozás és más dimenziók tekintetében. A KPMG értékelő bizottsága több mint 20 szakértőből áll és külsős szakértőket is bevonnak az értékelésbe az IT, adatelemzés, a tőkepiac, a kockázati tőke-befektetés, a kockázatkezelési és a pénzügyi szolgáltatási területekről. Na, ebbe a szerény kis listába került be az Onchain immáron másodjára.

Kína a legnagyobb fintech piac jelenleg.

Ebben semmi csodálnivaló nincsen, tekintve, hogy GDP rangsor alapján Kína a második számú állam a Földön, míg a vásárlóerő paritást (purchasing power parity – PPP) tekintve pedig az első számú.

Az Ontology egy jelenleg is futó, és nagy népszerűségnek örvendő Onchain projekt, amely vezető szerepet játszik a fintech-innovációban mind Kínában, mind nemzetközi szinten. Az Ontology nyilvános blokklánc modellt használ egy lánchálózati struktúrával együttesen, hogy könnyen lehetővé tegye a céges és egyéb felhasználók számára az Ontology decentralizált bizalmi ökoszisztémájába való beilleszkedést. Az Ontology technikai infrastruktúrája a változatos és folyamatosan fejlődő technikai világ befogadására épül. A OnChain egyéb projektjei is nagy népszerűségnek örvendenek a befektetők köreiben is, például az olyan elképzeléseknek köszönhetően, mint a decentralizált NEX kriptotőzsde. 

Honson To, a KPMG Ázsia és Kína részlegének elnöke egyébként az alábbiakat nyilatkozta a kínai fintech szektorról:

“A vezető Fintech 50 vállalat 2017-es kiválasztásában is feltűnő volt, hogy az innováció mennyire élen jár ezen a területen Kínában.  A technológiai innováció pedig tovább növeli a szolgáltatás minőségét a kínai pénzügyi szolgáltatási szektorban.  Ezenkívül a fintech innováció elősegíti az interakciót, az együttműködést és az integrációt a pénzügyi intézmények és a pénzintézetek között.”  

Aki bővebben is érdekel magát a kínai cégeket értékelő KPMG riport, az elolvashatja itt (feltéve, ha tud kínaiul).

A 27. oldalon találjátok az OnChaint.

Dr. Varsányi Károly

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img