„Ingyen” ONT március elsején, Kína hírek

spot_img

Újabb tudnivalók érkeztek a két nap múlva esedékes airdropról, ami érthető módon sokatok fantáziáját megmozgatta. És ha már NEO és Kína, akkor ejtsünk néhány szót a kínai állam blockchainhez/kriptopénzekhez való hozzáállásáról is. Nézzük kávé mellé, röviden:

ONT airdrop tudnivalók

Egy korábbi bejegyzésben már beszéltünk az Ontology projektről és a NEO ökoszisztémáról is, érdemes elolvasnod, ha még nem tetted. Az airdropok funkciója általában az, hogy a projekt iránt felkeltsék olyanok érdeklődését is, akik addig nem tudtak róla semmit. Az Ontology csapatnak és a Neo Councilnak hála, esetünkben ugyanez történik: Minden NEO tulajdonos, aki megfelelően tárolja a coinjait, ajándék ONT tokeneket fog kapni 2018.03.01-jén.

Az Ethereum ERC-20 tokenjeihez hasonlóan a NEO-nak NEP-5 tokenjei vannak, amelyekhez ICO-k során, tőzsdéken, vagy mint a mellékelt ábra mutatja, airdropok (ingyenes kiosztások) során lehet jutni.

Mostanra minden részlet kiderült arról, hol kell tárolnunk NEO-inkat, hogy részesüljünk az áldásból:

  • A Binance bejelentette, hogy támogatja az airdropot, így a tőzsdén jóváíródnak az ONT tokenjeink
  • Röviddel később a KuCoin is követte a Binance példáját
  • Minden más felületről javaslom a NEO kiküldését a saját Neon Wallet-ünkbe, amelynek egyébként is számos előnye van, ha nem kereskedünk a coinjainkkal.

Fontos, hogy ugyan az airdrop szabályai szerint 1 NEO után 0.2 ONT jár, de ezek közül csak 0.1 válik rögtön kereskedhetővé, gondolom, hogy elkerüljék az azonnali kiszórást. Hogy mennyit fog érni induláskor 0.2 ONT, fogalmam sincs. 1 milliárd darab ONT token létezik összesen, ennek most elméletileg 10%-át fogják kiosztani. Mivel ICO nem lesz, az árról csak annyit tudunk, hogy egymilliárd dolláros market cap mellett 1 ONT = 1 $ lenne. Ezzel máris a Top25-be kerülne az ONT, ami szerintem egy darabig még biztosan nem reális.

Kína, a hatalmas

2017. szeptemberében Kína egy huszáros lépéssel, a befektetők védelmére hivatkozva, betiltotta az országban az ICO-kat. Azóta jelentek meg hírek teljes kriptopénz tiltásról, tőzsdék bezáratásáról, bányák elüldözéséről és végül az állampolgárok tőzsdékhez való hozzáférésének blokkolásáról. Kínának minden a kontroll, nem fogják hagyni, hogy ez a kapitalista hóbort nagyon elburjánozzon az országban.

A tőzsdék egész egyszerűen áttették székhelyüket Hong Kongba és Szingapúrba. A vásárlók egy darabig VPN-t használtak, aztán a blokkolás után használnak más módszereket a cserére, vagy egyszerűen fogják magukat, és elmennek Hong Kongba, Macao-ra vagy Oroszországba kereskedni.

0227 people's daily kína

A blockchain technológia viszont úgy néz ki, hogy rendben van: A People’s Daily tegnapi cikke ugyanis a technológia szerepét, alkalmazási lehetőségeit mutatja be, és összeségében a téma egy nagyon pozitív prezentálása a nép felé. Ez azért nagy szám, mert az újság a Kínai Kommunista Párt hivatalos lapja, így az ott megjelentek tükrözik a Párt  hozzáállását. Ez főleg azután nem meglepő, hogy a napokban Putyin is a blockchain technológia fontosságáról beszélt, sőt, odáig ment, hogy a fejlesztési versenyben lemaradók komoly hátrányba kerülnek a vezető országgal vagy országokkal szemben. Ráadásul szerinte mindez nagyon gyorsan fog lezajlani.

Mi a véleményed az ICO helyett airdrop megközelítésről? Te utánajártál bővebben az Ontology-nak az airdrop hírére? beszéljük meg a Fórumban!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img