Felvásárolták a Poloniex kripto tőzsdét

spot_img

Az amerikai székhelyű Poloniex kripto tőzsde, mely 2014 óta létezik, most úgy tűnik, hogy tulajdonost vált.

Nem tudom, hogy ez a hír hány kripto-tulajdonost érint Magyarországon, de tény, hogy nekem is van ott számlám, igaz régebbről, és már nem igazán használom. A Poloniex eddig sikeresen elkerülte a hackeléseket, bár megmondom őszintén nálam bizony sokszor rezgett a léc náluk, de azért ez mégis csak teljesítmény. Úgy tűnik hogy ezt is és mást is díjazhatott a Circle nevű fizetési szolgáltató, akinek természtesen nagy tervei vannak a frissen megvásárolt Poloniex-el.

Mint emlékezetes, a Poloniex volt az első kriptotőzsde, ami elérte a napi 1 milliárdos forgalmat és még most is a 14. helyen szerepel a kereskedési volumene alapján világviszonylatban. Azt egyébként a Circle is elismerte a felvásárlásról szóló közleményében, hogy bizony a Poloniex-nél a felhasználói élmény khmm… néha nem a legjobb volt.

Az átállás alatt az ügyfelek pénzeszközei természetesen biztonságban maradnak és a fiókfunkciókhoz való hozzáférés is folyamatos lesz a cég ígérete szerint. A Circle sajtóközleménye szerint  a Poloniex-el a főbb (világ) valuták közötti összeköttetést és az innovatív token-projektekhez való hozzáférést, valamint  az ezzel kapcsolatos új felhasználás területek lehetőségeit szeretnék eljuttatni a felhasználóik számára.

Új elem tehát, hogy a felvásárló cég a token projektekre is nagy hangsúlyt kíván majd fektetni a jövőben a kripto pénzeken és a hagyományos devizákon alapuló fizetési szolgáltatások fejlesztése mellett.

Én a magam részéről támogatni tudom az expanziós terveket, pláne token fronton és egyúttal minden jót kívánok a megújuló Poloniex Csapatnak!

Dr. Varsányi Károly

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img