Icon: Token swap, ERC20 wallet és airdrop az ICO-ban résztvevőknek

spot_img

Az ICON volt az első dél-koreai ICO, melyre 2017 őszén került sor. Célja, hogy összekösse a különböző blokkláncokat és lehetővé tegye azoknak az egymás közötti kommunikációt. A loopchain technológiával lényegében az internethez hasonló hálózatot hoznának létre a kripto világ szereplőinek, ahol azok saját közösségekbe szerveződhetnek. Például az egészségüggyel foglalkozó láncok egybe tömörülhetnek és saját szabályaik alapján létrehozhatnak egy közös kriptopénzt, amelyet mind elfogadnak.

Az ICON fő hálózata januárban indult. Bár jelenleg még teszt üzemmódban fut, a hírek szerint április végéig élesre vált a rendszer. Ezzel egyidőben megindul az ERC20 tokenként induló ICX tokenek cseréje (token swap) is, hogy azok használhatóak legyenek a fő hálózaton. Ezt a cserét az olyan tőzsdék, mint pl.: a Binance biztosan elvégzik majd helyettünk, de ha nem szeretnénk egy tőzsdén tárolni pénzünket, használhatjuk a napokban megjelent ICONex walletet is, melyen egyébként bármilyen más ERC 20 kompatibilis tokent is tárolhatunk. A váltásra egyébként érdemes lesz odafigyelni. Bár több hónapot hagynak a szervezők a felhasználók számára, ezt követően az összes át nem váltott ERC20 ICX tokent el fogják égetni. (Ennek pontos menetéről a bejelentést követően olvashattok majd az akadémián is.)

Azok, akik részt vettek az ICON ICO-ban a befektetés 2%-nak megfelelő airdropra jogosultak. Nekik az ICO során megadott email címre a napokban érkező kérdőívet március 23-ig kell visszaküldeniük, illetve az abban foglaltak alapján létrehozniuk saját ICONex walletüket.

A dél-koreai szabályozás bevezetésével, az ország legnagyobb tőzsdéi várhatóan ismét megkezdik az újabb kriptopénzek felvételét a kínálatukba. A helyi illetőségű ICON 2018 egyik sláger terméke lehet a piacon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img