Befektetési alapot indít a Coinbase

spot_img

Asiff Hirji, a Coinbase igazgatója a CNBC Fast Money műsorában jelentette be, hogy felhasználóik mostantól nem csak kriptopénzekbe, hanem egy ezeket összefogaló kripto index alapba is fektethetik a pénzüket.

A műsor twitter fiókján már előre beharangozták, hogy a Coinbase egy nagy meglepetéssel készül, de mivel Brad Garlinghouse, a Ripple igazgatója is a meghívottak között volt, sokan úgy vélték a hír egy új kriptovaluta bevezetése lesz a népszerű platformra. Az index alap bejelentése így tényleg mindenkit meglepetésként ért.

A lehetőség egyelőre csak az Egyesült Államokban, a tőzsdei felügyelet által kiadott engedéllyel rendelkező, akkreditált befektetők számára nyílt meg, de a Coinbase tervei szerint hamarosan magánemberek is élhetnek majd ezzel a lehetőséggel.

Az alapot a Coinbase tőzsdéjén, a GDAX-en megtalálható kriptovalutákból állítják össze. Induláskor a kosár tartalma az alábbi megosztásban került megállapításra:

Az alapba történő befektetéshez minimum 10 000 dolláros tőke szükséges, annak kezeléséért pedig a Coinbase évente 2%-os jutalékot számol fel. Hogy 4 coin kezelése megér-e ennyit? A nemzetközi fórumokon vegyes reakciókat váltott ki a bejelentés.

Volt aki örült, hogy egy újabb kapu nyílt meg a nagyobb pénzeket kezelő befektetők előtt, más viszont egyenesen egy viccnek és hatalmas lenyúlásnak nevezte a Coinbase alapját:

“Egy Vanguard alap 3-4000 féle részvényt kezel, 0.4% jutalékért. A Coinbase pedig 2%-ot kér 4 coinnért? Ki az aki ebbe pénzt tesz? GDAX-en egy limites megbízásért még fee-t sem kell fizetni. Sokkal jobban járnak ha egyszerűen megveszik maguknak és aztán kiutalják a saját tárcájukba.”

Így elsőre számomra sem tűnik egy kihagyhatatlan ajánlatnak, de el tudom képzelni, hogy a kriptopénzekben kevésbé jártas emberek számára kényelmes megoldás lehet a Coinbase új terméke.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img