A kripto tőzsdék királya a…

spot_img

Binance.

Nem számít azonban, hogy a bitcoin (vagy más kripto pénz) ára emelkedik vagy csökken, mert a globális piacon szereplő kripto tőzsdék mind a két irányon nyernek, ráadásul nem keveset.

A legnagyobb kripto tőzsdék napi 3 millió dollárt generálnak a kereskedési díjakból, ez az összeg évente több mint 1 milliárd dollárt tesz ki. 

1 milliárd dollár évente. Nem rossz eredmény.

“A kripto tőzsdék és a ki és befizetéseket koordináló pénzutalási szolgáltatók a legnagyobb nyertesek ezen a téren, hiszen ők teszik lehetővé az embereknek, hogy részt vegyenek ebben az egyre növekvő szektorban” – mondta Gil Luria, a D.A. Davidson & Co-tól.

A tokiói székhelyű Binance, amely hírnevet annak is köszönheti részben, hogy szinte minden ICO előtt nyitott, valamint a hong kong-i székhelyű OKEx, a legnagyobb kereskedelmi forgalmat bonyolító kripto tőzsdék, összesen napi 1,7 milliárd dollárral.

A Binance-on az elérhető kriptodevizák száma közel 100 és az összes fontosabb altcoin megtalálható a listán.

Ehhez társul egy bitang jó kereskedési díj,  0.1%, ami az itt kereskedők  számára igen csak csábító.

A tavaly júliusban elindított Binance üstökösként robbant be a kripto pénzek világába és soha nem látott népszerűséget sikerült elérnie.

Amennyiben érdekelne a Binance-en történő kereskedés áttekintése magyar nyelven, úgy ezt a cikket ajánljuk Neked, vagy nézd meg a kereskedést magyar nyelven a videónkban.

A Huobi, Bitfinex, Upbit és Bithumb, amelyek mindegyike Ázsiában található, a következő helyeken szerepelnek a “kripto tőzsdék rangsorában” pénzügyileg.

Ezek a kripto tőzsdék átlagosan naponta 600 millió és 1,4 milliárd dollár közötti kereskedési volument képviselnek, egy átlag 0,3%-os kereskedési díj mellett. 

Világszerte a  digitális devizakereskedés több mint fele ázsiai kripto tőzsdéken történik, ahol általában a fiat pénzig történő kifizetésekig nem kell az ügyfeleknek komolyabb KYC-n túlesniük.

A KYC egy bonyolult folyamat: az ehhez szükséges 2-4 óra alatt akár el is lehet veszíteni az ügyfelet. Ehhez képest egy Binance ügyfél fiók megnyitása kevesebb, mint 20 perc alatt meg van. Ilyen szempontból tehát a felhasználók anonimtásának kedveznek egy jó ideig.

A dél-koreai kripto tőzsde az Upbit például csak tavaly októberben kezdte meg működését, de már az 5 legnagyobb kripto tőzsde között van. Az Upbitet a Dunamu Inc. irányítja, melynek tulajdonosa a Kakao Talk, amelyik legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás Koreában. Az Upbit a Kakao Talk-ba is be van integrálva és több mint 120 kripto pénzt kezel.

Ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy a  hagyományos nagy pénzügyi vállalkozások, például a bankok és a befektetési alapok idővel valószínűleg megszerzik a kripto tőzsdék egy részét maguknak, hogy stratégiai pozícióik legyenek a kripto piacon, akkor ez lehet nekünk ügyfeleknek jó hír is.

Ugyanis az egymással versengő sok tőkeerős és átlátható kereskedési platform, lehet hogy még kedvezőbb kereskedési díjakat eredményez.

Forrás: Zerohedge

Dr. Varsányi Károly

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img