Ne szórakozz a KYC-vel.

spot_img

Eldon Stone Ross az amerikai egyesült államokbeli Pennsylvania államból elég rosszul járt múlt hét szerdán, amikor is 1 év és 1 nap letöltendő börtönbüntetésre ítélték el a szövetségi börtönben amiatt, mert nagy értékű bitcoint adott el úgy másoknak, úgy hogy a tranzakciókat nem jelentette be az amerikai Kormány felé.

A fiatalember állítólag 1,5 millió dollár értékben vásárolt és  értékesített a bitcoint majdnem 2 évig, de csupán 40. 000 dollárt kaszált jutalékban, amelyet most el is koboztak tőle, tekintettel arra, hogy bűncselekmény elkövetése útján jött létre.

A hatóság álláspontja szerint a fiatalember engedély nélküli pénzforgalmi és (pénz) fizetési és váltási  tevékenységet folytatott 2015. januárjától 2016. novemberig és eközben nem jelentette be a váltási ügyleteket.

A fiatalember 2017. októberében bukott le, amikor 50.000 dollár értékben adott el bitcoint egy fedett nyomozónak, miközben nem győződött meg annak személyazonosságáról.

Tekintettel arra, hogy ezáltal nem alkalmazta a know your customer (KYC) irányelvet és szabályzatot, ezáltal megsértette a pénzmosás elleni törvényeket is, aminek a fentebb leírtak szerint meg is lett a következménye.

A fentiek is azt mutatják, hogy a pénzmosás elleni szabályokat komolyan veszik mindenhol a világon.

Számunkra majd a G20-ak találkozója ad réméljük mielőbbi iránymutatást és a FATF ajánlásai alapján az európai egységes szabályokat illetően.

Forrás: itt.

Dr. Varsányi Károly

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img