Miért nem emelkedik a Ripple árfolyama a remek hírek ellenére?

spot_img

Az utóbbi hetekben már szinte naponta érkeznek jó hírek a Ripple, a bankok életét megkönnyíteni hivatott kriptopénz háza tájáról. Hogy lehet, hogy az árfolyam mégis a korábbi csúcs kevesebb, mint 30%-án áll? A bejegyzésben átnézzük az okokat és találgatunk egy kicsit a jövőre vonatkozóan.

A Ripple-ről

A Ripple egy 2012-ben indult, bevallottan a bankok egymás közötti tranzakcióinak olcsóbbá és hatékonyabbá tételére szakosodott kriptopénz projekt. Sok befektető kifejezetten emiatt érdeklődik iránta: Ha az ember nem igazán bízik abban, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer leváltható, vagy legalább megreformálható, de a kriptopénz hype-ból és a potenciális sokszorozódásból kivenné a részét, látszólag nem találhat biztonságosabb helyet a pénzének a Ripple-nél.

Azonban ahogy 2018. január-februári vérengzés során láttuk, a banki háttér, a remek technológia és a lelkes közösség még nem garancia semmire. Ha változik a piac hangulata, még a “banki kripto” árfolyama is tud 83%-ot (!) esni. Készül már egy anyag az oldalra, ami részletesen bemutatja a Ripple működését. Addig is, ha már vettél, és bizonytalan vagy azt illetően, hogy hol érdemes elhelyezned, egy korábbi bejegyzésünkben megnéztük az opciókat.

 

Az utóbbi időszak hírei

ripple hírek árfolyam 1
XRP hírek tömkelege. Katt a képre a nagyobb méretért!

Személy szerint nem vagyok a Ripple legnagyobb rajongója, de az utóbbi hetek hírdömpingje még nekem is kiszúrta a szememet. Naponta többször szoktam a cryptopanic felületét nézni, ahol szinte követhetetlenül sok hír volt új elfogadóhelyekről, aláírt megállapodásokról és újabb bankokról, akik tesztidőszakot indítottak a céggel. A teljesség igénye nélkül jöjjön egy csokorral ezek közül, az utóbbi három hétből:

  • UAE Exchange megállapodás
  • Western Union a Ripple xRapid rendszerét teszteli
  • Indiai, kanadai, török kriptotőzsdék XRP listázása
  • Az őrült ütemben növekvő Revolut appban is vásárolható és használható XRP, de nem küldhető ki saját tárcába
  • Megállapodás Szaud-Arábia jegybankjával [saját videónk a témában]
  • A JP Morgan lát fantáziát a Ripple-ben
  • Cambridge Global Payments fizetési szolgáltató xRapid tesztbe kezd
  • 47 japán bank közül 27 vett részt egy tesztben, amely során sikerrel tesztelték a Ripple megoldásait
  • ennek hatására Dél-Koreában a Woori Bank és a Shinhan is nemzetközi utalásokra használná a rendszert
  • Coinbase listázás pletykák

Impresszív.

Az árfolyam és a BTC kapcsolat

Ez a rengeteg hír arra volt jó, hogy az árfolyam három héten keresztül 1.2 és 0.8$ között tökölődött. Meglepő ugye?

ripple hírek árfolyam 3
XRP árfolyam a napos grafikonon (tradingview)

Sajnos nem igazán. A február 6-án történt piaci fordulás óta a kedélyek még mindig nem nyugodtak le. És habár 2017. utolsó napjaiban azt láthattuk, a BTC és az altok árfolyamai végre elváltak egymástól, valójában nem ez történt: Egy komoly nekirugaszkodás után követték az öreget a mélybe. Így járt a Ripple is. A Január 4-én elért átlag 3.7$-os csúcs előtt egyetlen hét alatt emelkedett háromszorosára az árfolyam, ami után az összes kriptó közül az egyik legdurvább visszaeséssel, 0.6$-ig meg sem nagyon állt.

Holnap a Ripple CEO és a Coinbase elnöke együtt fog szerepni a CNBC-n, ráadásul sokak szerint jön a Coinbase XRP listázása. Szinte borítékolható, hogy ha ez megtörténik, meg fog ugrani az árfolyam. De mi kellene ahhoz, hogy stabilizálódjon 1.2-1.3$ felett, és tartós emelkedés induljon, vissza a korábbi csúcsok fölé? A termék jó, az adopció dübörög, az XRP-t elméletileg már közvetlenül is használják az utalások során.

ripple hírek árfolyam 4
XRP a 4 órás grafikonon, lilával az utolsó 200 gyertya záróértékeinek átlaga. Épp 1 dolláron.

A BTC árfolyamának stabilan 12-13000$ fölé, a teljes kriptopiaci kapitalizációnak pedig 520-600 mrd dollár fölé kell emelkednie ahhoz, hogy a tömegek elhiggyék, indul a 2018-as buli. Korábbi tapasztalataim azt súgják, komolyabb altcoin rally legalább addig nem fog következni, míg a BTC vissza nem ér a 17-20000$-os sávba, hogy ott pihizzen kicsit.

Sokan a Ripple-t várják 2018. győztesének, hiszen a bankoknál és fizetési szolgáltatóknál látható, robbanásszerűen növekvő beágyazottságuk sokezer milliárd dolláros piacot nyitott meg előttük. Azt tudnod kell, hogy hiába olvasni rengeteget manapság a kriptopénzekről és lehetőségeikről, senki nem tudja garantálni, hogy a Bitcoin, a Ripple vagy bármelyik másik árfolyama visszajut a korábbi csúcsok szintjére.

Mi a véleményed a Ripple-ről és az árfolyamok lemaradásáról? Beszéljük meg a Fórumban!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img