Ahogy a csalók kommunikálnak

spot_img

A Bitconnectről beszélni kell, fontos jelenség amit felkészülten kell várnia mindenkinek, arra az esetre, ha újra szembejönne. Olyan eszközökkel operáltak, amik nem csak a kriptovaluták világába csöppenőket érinthetik, az üzleti élet más területein is előfordulnak. Először nézzük meg az alábbi videót, utána beszéljünk arról, hogy mit is látunk és mi az, amit nem látunk, hallunk.

Egy karizmatikus, határozott, mégis könnyed fellépésű ember, hangos zene, humor, jókedv és boldogság. A cél nem más, mint a látogatókat lelkessé, izgatottá tenni, kétség sem fér hozzá, ez valami nagy dolog. Hiszen miért lenne ennyire boldog ez az ember, ha nem azért, mert ez nagyon megy?

Annyira kedves alak, biztosan nem akar nekünk rosszat, sőt, csak jót tesz mindenkivel. Persze, valóban jó nézni a videót, néha ugyan kissé kínos a produkciója, mégis remek látni, hogy egy ember ennyire lelkes lehet valamiért. A baj csak az, hogy a háttérben egy óriási csalás lapul, ha van valami, ami lufi, ez tényleg az volt.

A Bitconnect ígérete szerint a befizetéseink ellenében naponta kapunk pénzt a rendszerükből. Állítólag rendelkeztek egy algoritmussal, ami a bitcoin napi árfolyamingadozásaiból volt képes stabilan profitot termelni. Annyira zseniális és szupertitkos volt a rendszer, hogy szinte semmit sem árultak el róla az alkotók.

Sajnos hamar kiderült, hogy az üzemeltetők egyetlen célja, hogy minél több bitcoinhoz jussanak, áttételekkel alakult a károsultak pénze a legkeresettebb kriptovalutává. Nemrég kiborult a bili, több országban is történtek letartóztatások, a nyomozás még mindig folyik. Az internet pedig tele van a becsapottak panaszaival, többen is elvesztették az egész életük minden megtakarítását.

A fenti videóban látható eszközökkel gyakran élnek például MLM cégek, de nem csak rájuk jellemző. Természetesen még véletlenül sem állítom, hogy minden MLM cég csalás, azt sem, hogy ha egy cég a videóban látottakhoz hasonló fogásokkal él, akkor biztosan valami rosszban sántikálnak!

De ezek a motívumok újra és újra visszatérnek. A zene, fények, a felfokozott hangulat mind azt a célt szolgálják, hogy megragadják a befogadó lelkét. A helyzet viszont az, hogy az agyunkat kellene elragadniuk. Konkrétumból, tényekből viszont általában vajmi keveset kapunk.

Óvakodj azoktól, akik hatalmas lelkesedéssel beszélnek valamiről úgy, hogy alig mondanak valamit a mögöttes logikáról. Mindenkinek aki bedőlt a Bitconnectnek, fel kellett volna tennie néhány alapvető kérdést. Ki írta az algoritmust? Hol láthatóak a teszteléséből származó adatok, eredmények?

Vállalnak valamilyen garanciát arra az esetre, ha egy adott időszakban mégsem fialna a befektetésem? Vállalnak valamilyen általános garanciát arra az esetre, ha az egész cég nehéz helyzetbe kerülne? Hol van bejegyezve a cég, pontosan milyen szabályozások vonatkoznak rájuk?

Abban sem vagyok biztos, hogy a befektetők legalább annak utánajártak volna, hogy mik azok a kriptovaluták. Sokuknak valószínűleg elég volt a médiában azt látni, hogy újabb és újabb rekordokat döntöget az árfolyama. Legyünk mindig óvatosak, gyanakvóak. Járjunk utána alaposan annak, amibe pénzt készülünk tenni! Szintén fontos, hogy keressünk rá az adott cégre, olvassuk el mások véleményét és tapasztalatait.

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img