Adókalkulátort kínál a Coinbase

spot_img

Az adózást senki sem kerülheti el, soha, semmilyen üzleti lehetőség kapcsán. Ez igaz a kriptovalutákra is, annak ellenére, hogy még távolról sem rutinszerű az erről a területről szerzett bevételeink utáni adózás kérdésköre.

Pontosan ezen akar segítei az egyik legnépszerűbb kripto tőzsde, a Coinbase. Keddi blogposztjukban részletesen beszámolnak az új eszközről, azért is izgalmas az anyag, mert tartalmaz egy linket az amerikai adóhivatal, az IRS állásfoglalására a témában.

Természetesen nem önzetlen a cég új terméke, csak az itt tett vásárlásaink és eladásaink mentén használható a számláló. Erős a disclaimer is, hangsúlyozzák, hogy szükséges adószakértő bevonása is a folyamatban, ne alapozzuk az adóbevallásunkat pusztán erre a számításra.

Azért is izgalmas a hír, mert ahogy azt mi is megírtuk nemrég, a Coinbase a közelmúltban 13 000 felhasználó adatait adta át az adóhivatalnak. Az IRS 2014-es állásfoglalása szerint a kriptovalutákra “vagyonként” tekintenek, nem minősítik pénznek.

Meglátjuk, hogy mikor változtatnak a nézőponton, a közösség számára nem nem túl szerencsés ez az önkényes definíció. Érezhető, hogy jobb híján húzták rá ezt a kategóriát arra, ami sokunk szerint a pénz evolúciójának új szakasza.

Mi azt javasoljuk, hogy magyar adóalanyként mindenképp egyeztess legalább két adószakértővel a kérdésben!

Ha tetszett, kövess a Facebookon továbbiakért!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img