Bitcoin emlékmű Szlovéniában!

Megosztom

A szlovén fővárostól, Ljubljanától 20 kiométerre fekvő kisváros, Kranj ad otthont a világ első Bitcoin emlékművének. A költségeket egy szlovén tech cég, a 3fs állta felerészt, és bár meglepő, de a másik felét pedig a a közismert exchange oldal, a Bitstamp fizette.

Kevesek által ismert tény, hogy a nagy váltó, mely az elsők közé tartozik, és annak idején a csúfos véget ért Mt.Gox riválisának számított, szlovén gyökerekkel rendelkezik. Nejc Kodrič alapító 2011-ben még Szlovnéniában indította el az oldalt, ahonnan először Nagy Britanniába vándoroltak, majd két évvel ezelőtt Luxemburgba. De ez pusztán üzleti okokból történt így, mint látható, Kodrič nem felejtette el, honnan indult.

Az emlékmű nem magánterületen született, egy eldugott kert végében. A település önkormányzata megszavazta és hivatalosan elfogadta, hogy a szobor a város egyik körforgalmát ékesíthesse mostantól.

Az építmény átadására a mai napon került sor.

A Bitfalls szerint a maga nemében első az emlékmű a világon. Két szlovén képzőművész, Aleksandar Frančeškin és Selman Čorović keze munkáját dicséri az alakotás.

A jelek arra utalnak – és ez az esemény is ezek sorát erősíti -, hogy a hivatalos szervek egyre kevésbbé és kevésbbé viszolyogna ka kriptopénzektől. Ha pedig ez az utolsó barikád is ledől, úgy a kriptoforradalom többezerszeres sebességre fog kapcsolni, és hamarosan mindannyian megépíthetjük saját holdraszállás emlékműveinket.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel